Android používatelia vo veľkom prechádzajú na iPhone

Samsung Galaxy S22 Ultra a iPhone 13 Pro | Zdroj: Tomáš Kanálik

Spoločnosť Apple publikovala júnové hlásenie príjmov. Ide o 83 miliárd amerických dolárov, čo predstavuje dvojpercentný nárast v porovnaní s minulým rokom. Za toto navýšenie môžu práve už bývalí používatelia Android smartfónov. Podľa webu ZDNet sa čoraz viac používateľov stáva lojálnym práve tomuto americkému gigantovi a prestupujú z Androidu na iOS.

Ľudia sú v Apple ekosystéme spokojní

Finančný riaditeľ firmy Apple, Luca Maestri, prehlásil:

“Počet aktívnych používateľov iPhonov dosiahol nové historické maximum vo všetkých geografických oblastiach. Ide o výsledok nášho predajného výkonu spolu s bezkonkurenčnou lojalitou zákazníkov. Najnovší prieskum medzi spotrebiteľmi v Spojených štátoch amerických ukazuje 98-percentnú spokojnosť používateľov. V júnovom štvrťroku sme tiež prilákali rekordný počet používateľov, prichádzajúcich z inej platformy so silným dvojciferným medziročným rastom.”

iPhone 13 Pro a iPhone SE (2022) | Zdroj: Tomáš Kanálik

iPhone 13 Pro

Apple sa zároveň snaží dodávať iPhony i tam, kde má menší podiel na miestnom trhu. Ide napríklad o Indonéziu, Vietnam či Indiu. Podľa hlavy spoločnosti Apple, Tima Cooka, je dôvodom hromadného presunu používateľov Androidu na iOS práve dlhoročná lojalita a nadmierna spokojnosť s produktami už existujúcich používateľov iPhonov a taktiež aj podpora pre 5G. V tabuľke nižšie môžete vidieť jednotlivé kategórie produktov a počet kusov, koľko miliónov zariadení Apple predal za tretí kvartál tohto roka v porovnaní s rovnakým kvartálom uplynulého roka.

Predaje podľa zariadení Q3 2022 Q3 2021
iPhone 40,665 milióna 39,570 milióna
Mac 7,382 milióna 8,235 milióna
iPad 7,224 milióna 7,368 milióna
Nositeľná elektronika, inteligentná domácnosť a iné príslušenstvo 8,084 milióna 8,775 milióna
Služby 19,604 milióna 17,486 milióna
Celkový čistý predaj 82,959 milióna amerických dolárov 81,434 milióna amerických dolárov
Android a iOS | Zdroj: ZDNet.com

Dôvodom v nižšej predajnosti zariadení z kateģorie “Mac” je podľa Apple obmedzenosť ponuky kvôli vzniknutého nedostatku potrebných materiálov na výrobu počítačov. Americkému gigantovi sa očividne darí presvedčiť čoraz viac používateľov Androidu na iOS. Uvidíme v budúcnosti, či sa mu to isté podarí aj v oblasti osobných počítačov a či používateľov Windowsu priláka na macOS, ktorý beží na ich vlastných čipsetoch Apple Silicon.

Náš tip
Nielen Google Play. Nebezpečné aplikácie sa našli aj v App Store
Disqus Comments Loading...