Legendárna hra R-Type je dnes zadarmo na Amazon App Store

80. roky sa z pohľadu počítačovej techniky a počítačových hier zdajú byť pravekom, ale aj vtedy už vznikali skvelé hry, z ktorých si niektoré svoje čaro uchovali až do súčasnosti. Jednou z nich je bezpochyby aj R-Type, jedna z najlepších hier z 80. rokov pre osembitové počítače.

Vo svojej dobe spôsobila veľký rozruch predovšetkým svojou úžasnou grafikou. Obzvlášť vydarená bola verzia pre známy ZX Spectrum (u nás sa vyrábali jeho klony Didaktik Gama a Didaktik M), ktorá hráčov ohúrila množstvom animácií, výbuchov a graficky prepracovaných nepriateľov. Klony tejto hry samozrejme vznikli aj pre mobilné platformy, Android nevynímajúc.

Dobrou správou je, že R-Type pre Android si je počas celého dnešného dňa možné stiahnuť z obchodu s aplikáciami firmy Amazon úplne zadarmo. Je však nutné mať vytvorený Amazon účet a v mobile nainštalovaný tento obchod. Bohužiaľ, inštalácia z obchodu Google Play nie je možná, je teda potrebné stiahnuť si APK súbor zo stránky Amazonu a nainštalovať si ho v mobile ručne. Určite sa to však oplatí, keďže v Amazon App Store je každý deň dostupná nejaká platená aplikácia zadarmo a navyše, občas sa objaví aj väčšia akcia, v rámci ktorej je zlacnených, prípadne úplne zadarmo ešte viac aplikácií.

Samotná R-Type je klasická horizontálna 2D strieľačka, v ktorej hráč ovláda vesmírnu loď a musí sa prebojovať hordami nepriateľov na koniec každého levelu a poraziť odolného bossa. Hra obsahuje všetkých 8 pôvodných levelov a originálnu grafiku. Keďže je zadarmo, je to výborná príležitosť nostalgicky si zaspomínať na túto hernú perlu minulosti, ktorá však hrateľnosťou prekonáva aj mnohé súčasné mobilné hry.

Disqus Comments Loading...