Android Auto dostáva užitočnú funkciu. Vyhnete sa panike pri parkovaní

Google Mapy pridali do systému Android Auto praktické tlačidlo “Uložiť parkovanie”. Toto tlačidlo sa objaví na obrazovke navigácie, keď dorazíte do cieľa, a pripne vaše parkovacie miesto na Mapy. Správu priniesol portál 9to5Google.

Už v roku 2017 disponovali Google Mapy pre Android a iOS funkciou zapamätania parkovacieho miesta. Pár klikov dokázalo cez lokalizačné služby telefónu uložiť miesto kde používateľ zaparkoval, čo môže byť veľmi užitočná pomôcka v prípade, že človek zabudne kde presne zaparkoval.

To sa môže stať ak ide o veľké parkoviská či spleť uličiek v centrách miest. Ak používate smartfón so systémom Android, môžete si parkovacie miesto uložiť priamo z aplikácie Mapy. Stačí ťuknúť na modrú bodku zobrazujúcu miesto, kde sa nachádzate, a vybrať možnosť “Uložiť miesto parkovania”.

Prvýkrát v Android Auto

Najnovšia verzia Google Máp pre Android Auto tak prináša rozšírenie tejto funkcie. Po zapamätaní miesta parkovania sa informácia uloží do vášho konta a dokonca vám príde pripomienka na nasledujúci deň.

Objavujú sa pochybnosti o spoľahlivosti tejto funkcie v prípade, keď až po dosiahnutí cieľa na mape človek hľadá parkovacie miesto, prípadne parkovanie na príjazdovej ceste ku garáži. V každom prípade však ide o šikovného pomocníka s jednoduchým ovládaním.

Potešujúce je, že Google konečne implementoval tento prvok do Android Auto, takže človek namiesto vyťahovania smartfón a niekoľkých klikov spraví len jeden klik v palubnom systéme vozidla.

Developer: Google LLC
Price: Free
Náš tip
Google Mapy dostávajú novinku, ktorá poteší používateľov Android Auto
Disqus Comments Loading...