APLIKÁCIE | SHMU Radar – radarové informácie priamo zo SHMÚ

Aplikácií s počasím je v obchode Play nespočetné množstvo, no iba niektoré z nich poskytujú detailné informácie o poveternostných podmienkach na našom území. Takouto aplikáciou je aj SHMU Radar, ktorá čerpá informácie zo serverov SHMÚ a zobrazuje aktuálne informácie o počasí a zrážkach na území Slovenska.

Aplikácia je veľmi jednoduchá a ponúka iba niekoľko základných funkcií. Aj napriek tomu je ale veľmi užitočná a zaujímavý je najmä widget, ktorý ukazuje radarové snímky priamo na vašej domovskej obrazovke. Aplikácia ale ponúka niekoľko užitočných nastavení a vybrať si môžete aj interval, v ktorom sa bude widget aktualizovať. Na výber máte aj možnosť widget aktualizovať manuálne, iba pri pripojení k sieti Wi-Fi či pri mobilnom pripojení.

Radarové snímky si môžete pozrieť aj priamo v aplikácii, pričom tu máte ešte nejaké možnosti navyše. Detailne si môžete prispôsobiť rýchlosť a kvalitu animácií, rovnako ako počet snímkov za sekundu. V základnom menu si potom môžete vybrať, ktoré radary si chcete nechať zobraziť – Malý Javorník, Kojšovskú hoľu alebo zlúčenú mapu celého Slovenska. Ak nemáte záujem o snímky zobrazené pomocou radarov, môžete si nastaviť za zdroj obrázkov satelit a aplikácia následne zobrazí pekné družicové snímky s jemným naznačením hraníc jednotlivých krajín.

Aplikáciu má na starosti slovenský vývojár Peter Molcany a SHMU Radar si stiahnete z obchodu Play úplne zadarmo. Ak máte radi prehľad o zrážkach a oblačnosti na Slovensku, SHMU Radar je jednoduchý spôsob, ako si nechať tieto informácie zobraziť priamo na pracovnej ploche. Aplikáciu si môžete stiahnuť aj pomocou nášho widgetu nižšie.

Disqus Comments Loading...