Oceňovaný Alto’s Adventure príde na Android 11. februára

Prakticky každý rok sa objaví nejaká nová hra alebo aplikácia, ktorú si používatelia zariadení so systémom iOS môžu vychutnávať dlho pred tým, ako sa titul objaví v obchode Play. Ani posledný rok nebol iný a ak máte priateľov či známych, ktorí používajú iPhony či iPady, možno ste od nich počuli o hre Alto’s Adventure. Tento zaujímavý titul si získal obrovské množstvo fanúšikov a bol oceňovaný aj poprednými kritikmi. Po dlhom čakaní ale hra konečne prichádza aj na Android.

Informoval o tom vývojár hry prostredíctvom sociálnej siete Twitter, kde uviedol, že hra sa do obchodu Play dostane 11. februára. Čo je ešte zaujímavejšie, pre Android bude hra k dispozícii zadarmo, zatiaľ, čo v obchode App Store si za ňu musia používatelia zaplatiť 2,99 USD. Samozrejme, k dispozícii tu budú mikrotransakcie a počas hrania narazíte aj na video reklamy. Tie ale nebudú zasahovať do hry a objavia sa medzi jednotlivými kolami či v inom čase, kedy nebude priamo ovplyvnený priebeh hry.

V hre sa ocitnete v roli snowboardistu, ktorý uniká pred nahnevanými lamami. Počas úteku musíte zbierať mince pre neskoršie vylepšenia a robiť aj rôzne triky, ktoré vám pomôžu priamo v danom kole. K dispozícii je niekoľko misií, ktoré môžete opakovane plniť a za ktoré získavate ďalšie extra odmeny. Hra je ale výnimočná aj po vizuálnej stránke a práve grafika je tým, čo robí túto hru jedinečnou. Vývojár pritom uvádza, že iOS a Android sú veľmi rozdielne platformy a to je dôvod, prečo bude hra pre Android k dispozícii zadarmo.

Okrem vysokej úrovne pirátstva je totiž dôležité, že väčšina mobilných hier sa v súčasnosti uberá smerom k mikrotransakciám, no vývojár tiež pripúšťa, že ak sa tento model neosvedčí, možno v budúcnosti pribudne jednoduchý nákup v aplikácii, vďaka ktorému budú používatelia môcť odstrániť reklamy. Ak vás hra zaujala, budete si musieť ešte týždeň počkať a následne si ju už budete môcť vyskúšať bez akýchkoľvek záväzkov.

Zdroj: The Snowman Blog via Android and Me

Disqus Comments Loading...