Toto je 20 výrobcov, ktorých smartfóny sú aktualizované najčastejšie

Všetci to poznáte. Google vydá nový Android a na vaše zariadenie sa dostane možno o pol roka, možno trochu skôr, možno nikdy. Proces aktualizácií jednotlivých smartfónov na novší operačný systém Android je v niektorých prípadoch poriadne zdĺhavý. Pokiaľ nevlastníte Pixel od Googlu, na aktualizácie si pravdepodobne počkáte. Sú výrobcovia, ktorí aktualizujú častejšie a novší operačný systém dostávajú ich zariadenia medzi prvými, no existujú aj takí, ktorým to poriadne trvá. Pokiaľ teda váš telefón s Androidom nie je súčasťou programu Android One, nezostáva vám nič iné, než čakať.

Portál AOSMark sa zaoberá výrobcami a ich prácou v oblastí aktualizácií. Výrobcovia a zariadenia dostávajú za pravidelnosť aktualizácií body. Konkrétne od 0 do 6 bodov. Čím je skóre vyššie, tým je na tom spoločnosť či smartfón s aktualizáciami lepšie.

Vedie Google a OnePlus

Z pohľadu výrobcov je na tom samozrejme najlepšie Google so ziskom 3 bodov. Pixely sú vždy prvé, ktoré dostávajú najnovší operačný systém a až po nich nasledujú všetky ostatné zariadenia iných výrobcov. Na druhom mieste je čínsky OnePlus, čomu sa vôbec nečudujeme. Modely 6T a 6 už dávno ponúkajú Android 9.0 Pie, tento systém sa v týchto dňoch dostáva aj k modelom 5T a 5. Dokonca aj staršie OnePlus 3T a OnePlus 3 majú sľúbenú aktualizáciu na Android Pie v tomto roku. Prvú trojicu uzatvára Nokia, ktorá získala 1,82 bodu. Výrobca HMD Global, ktorý vyrába smartfóny pod značkou Nokia si dá na aktualizáciách záležať a vyjadril sa, že Android Pie dostanú všetky smartfóny z jeho portfólia. Pomaly ale isto sú tak zariadenia aktualizované. Prvú štvorku uzatvára Sony so ziskom 1,63 bodu. Samsung obsadil 8. priečku a dostal 1,28 bodu. Motorola je jedenásta, HTC hneď za Motorolou. Čínske HuaweiXiaomi sú na 16. a 17. mieste.

V tabuľke smartfónov je poradie určené na základe počtu väčších aktualizácií, ktoré zariadenie dostalo. Ako si môžete všimnúť, HTC One či Sony Xperia Z dostali až 5 väčších aktualizácií. V tabuľke nechýbajú ani staršie Nexusy od Googlu a rovnako sa tu nachádzajú aj novšie Pixely. Tie najnovšie však chýbajú, čo je logické, pretože ešte neprešlo dosť času na to, aby získali viac dôležitých aktualizácií.

Náš tip
Android 9.0 má oficiálne meno. Privítajte Android Pie!
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...