4ka zvyšuje od marca ceny za dátové paušály. Prinášame informácie, ako ušetriť

Ak rozmýšľate nad dátovým paušálom od 4ky, mali by ste sa rozhodnúť do zajtra. 4ka totiž od marca zvyšuje mesačné poplatky o dve eurá pre každý dátový paušál. Zmeny zavádza po testovaní ponuky NAJVIAC, ktorá sa v praxi osvedčila.

Zákazníci 4ky mohli pred príchodom ponuky NAJVIAC využívať veľké objemy dát vo vlastnej 4G sieti, ku ktorým sa pridal 1 GB v 3G sieti obchodného partnera. Práve táto ponuka dáta zjednotila a zákazníci už nemusia riešiť, v ktorej sieti momentálne dátujú. Dáta sú totiž zdieľané. Operátor sa preto rozhodol o takýto typ dátovania obohatiť svoju štandardnú ponuku.

Náš tip
Ako to je naozaj? Sú naši operátori drahí alebo lacní v porovnaní s EÚ?
  • Nové ceny platia pre tých, ktorí si paušál aktivujú po ukončení ponuky NAJVIAC
  • Súčasných zákazníkov sa zvyšovanie cien netýka
  • Zvýšil sa aj objem dát v medzinárodnom roamingu

Najlepšou voľbou sú automatické platby za služby

Pokiaľ ste zákazníkom 4ky, odporúčame si nastaviť automatické platby z karty. V tomto prípade nemusíte rozmýšľať nad tým, kedy vám končí paušál a kedy treba zaplatiť za nový mesiac. Všetko sa to udeje automaticky a budete mať istotu, že sa nezmení ani mesačný poplatok.

Cena sa pre vás nebude zvyšovať dovtedy, kým budete nepretržite využívať jeden z paušálov. Ak svoj paušál čo i len na jeden deň prerušíte, po novej aktivácii budete platiť o dve eurá mesačne viac.

Cena sa nezvýši ani v prípade, ak budete medzi jednotlivými paušálmi prechádzať. Je jedno či z drahšieho na lacnejší alebo naopak. Jedinou podmienkou je, aby ste mali nejaký paušál aktivovaný nepretržite.

Dôvodom, prečo sa 4ka rozhodla zvýšiť ceny za dátové paušály, sme sa venovali v samostatnom článku. Nájdete v ňom tiež zaujímavé informácie o tom, koľko dát štvorkári v priemere minú za mesiac.

Stále najlacnejšie dáta na Slovensku

Aj po zvyšovaní cien zostane 4ka z pohľadu dátových služieb výrazne najlacnejším operátorom na Slovensku. Daňou za výhodné ceny je výrazne slabšie pokrytie oproti konkurencii. Operátor to rieši národným roamingom, ktorý budú mať zákazníci k dispozícii v rámci svojho mesačného balíčka. Surfovať je preto možné aj v 3G sieti Orangeu, ktorá má aktuálne pokrytie približne 95 % populácie Slovenska.

Náš tip
4G sieť na Slovensku: Ktorý operátor má najlepšie pokrytie?
Disqus Comments Loading...