MojAndroid

HTC s uvedením novej vlajkovej lode predstavilo aj novú funkciu Motion Launch, ktorá umožňovala spustenie telefónu pomocou dotykov na displeji. Tá podporuje niekoľko gest, vrátane známeho dvojitého poklepania na displej, ktoré zariadenie prebudí z režimu spánku. Potiahnutie doľava vás zoberie priamo na domovskú obrazovku, naopak potiahnutie doprava aktivuje BlinkFeed. Teraz túto funkciu môžete získať aj na iných smartfónoch. Podmienkou je ale OLED displej, ktorý sa nachádza napríklad na zariadeniach z radu Samsung Galaxy S alebo na Motorole Moto X.

Knockr nie je ničím zložitá aplikácia. Pomocou nej je možné nielen zariadenie prebudiť a odomknúť, ale z vypnutej obrazovky aj spustiť ľubovoľnú aplikáciu. Spraviť tak môžete pomocou niekoľkých gest. Na výber máte dvojité poklepanie, posun zľava doprava, posun sprava doľava, posun nadol, nahor alebo dlhé podržanie. Každé z nich môže spustiť inú aplikáciu.

knockr2 knockr

V princípe funguje aplikácia tak, že ponecháva telefón neustále aktívny, čo sa pravdepodobne nie príliš pozitívne odrazí na výdrži. V praxi sa totižto displej úplne nevypne, ale využíva sa javu, že pri čiernom pozadí OLED displej nespotrebováva žiadnu energiu a je v podstate vypnutý. V prípade aplikácie Knockr teda ostáva aktívna len dotyková plocha. Knockr však umožňuje nastaviť, či sa aj táto má deaktivovať napríklad pri položení telefónu displejom nadol alebo po jeho vložení do vrecka nohavíc. Nevýhodou aplikácie je to, že po jej spustení sa funkcia tlačidla pre zapnutie presúva na displej. V dôsledku toho nebudete schopní zariadenie spustiť klasickým spôsobom, prípadne budete mať s tým problémy.

Aplikácia Knockr aspoň pri mojom testovaní na Galaxy S5 nefungovala úplne dokonalo. Dvojité poklepanie pre prebudenie zariadenia fungovalo dobre, aj keď niekedy nie úplne podľa mojich predstáv. Otázna ostáva aj spotreba energie, ktorá sa mi pri používaní aplikácie zdala byť vyššia, v dôsledku čoho percentá na batérii klesali rýchlejšie. Ak však chcete Knockr dať šancu, určite ju môžete vyskúšať. Na obchode Play je k dispozícii zadarmo.

7.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+