MojAndroid

Čínsky výrobca smartfónov sa vo svete preslávil najmä svojimi zariadeniami so skvelým pomerom ceny a výkonu. Vo svojom portfóliu má momentálne niekoľko modelov smartfónov, ktoré svojimi parametrami útočia na prvé priečky v high-end triede, ale aj na zariadenia z nižšej cenovej kategórie. Výborným príklad sú smartfóny Xiaomi Mi3, či lacný Xiaomi Hongmi, ktorý je na svetovom trhu známy pod názvom Redmi. Xiaomi však pripravuje aj niekoľko nových zariadení vrátane tabletu a nástupcu super lacného smartfónu Redmi.

Náš tip
Recenzia | Xiaomi MI3 Snapdragon 800 – supertelefón z Číny

Nový model lacného smartfónu od Xiaomi sa objavil v čínskej certifikačnej databáze TENAA. Jeho predná strana je charakteristická červenými kapacitnými tlačidlami, ktoré sú príznačné práve pre zariadenie Redmi. Na rozdiel od svojho predchodcu (4,7″ displej) bude mať väčší HD displej s uhlopriečkou 5,5 palca, ktorý doplní 8-jadrový procesor Mediatek s taktom 1.4GHz alebo 1,7 GHz. K dispozícii tak budú dva modely s rôznym taktom procesora. Vo výbave nájdete aj 1 GB RAM, 13 Mpix fotoaparát, prednú 5 Mpix kameru a slot pre pamäťové karty micro SD.

Čo sa konektivity týka, tak telefón si bude rozumieť aj s 3G sieťami európskych mobilných operátorov. LTE samozrejme chýba, čo však pri cene pohybujúcej sa na hranici 130$ nie je vôbec prekvapujúce. Podľa dostupných informácií, by Xiaomi mohol novinku predstaviť ešte v apríli.

Zdroj: engadget

13.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+