MojAndroid

Tak ako sa predpokladalo, spoločnosť Sony predstavila na veľtrhu MWC 2014 nový tablet Sony Xperia Z2 Tablet, ktorý nahradí populárny model z minulého roka. Už prvá generácia ponúka ľahké a tenké telo, no to nezastavilo spoločnosť aby prekonala svoje hranice a pokračovala v redukcii hmotnosti či hrúbky. Novinka samozrejme ponúka aj hardvérové zmeny, vďaka čomu bude tablet lepšie vystrojený v konkurenčnom boji s inými výrobcami.

xperia-z2-tablet

Sony Xperia Z2 Tablet je vybavená rovnako veľkým 10,1-palcovým TRILUMINOS displejom s FullHD rozlíšením 1920 x 1200 pixelov. Je tiež prvým tabletom s displejom, ktorý využíva technológiu Live Colour LED, poskytujúci prirodzené farby a ostré zábery vďaka najnovším skúsenostiam Sony v oblasti technológií BRAVIA TV. Novinkou je o niečo výkonnejší štvorjadrový čip  Snapdragon 801 (MSM8974AB) taktovaný na 2,3 GHz, ktorému sekunduje až 3 GB operačnej pamäte RAM. Multitasking tak tabletu zrejme problém robiť nebude. Zmeny prináša aj hlavný 8 MPx fotoaparát, ktorý integruje najnovší Exmor RS snímač od Sony, pričom predná kamera má rozlíšenie 2 Mpx.

Po konštrukčnej stránke ponúka veľmi podobný dizajnový jazyk “OmniBalance”. Ako sme už spomínali v úvode, najväčší rozdiel v porovnaní s predchádzajúcim modelom spočíva v hrúbke a hmotnosti. Spoločnosť už v minulom roku tvrdila o tablete, že sa jedná o najtenší a najľahší tablet na svete a v aktuálnom roku si tento post znova obhájila. Nový model tak prichádza o pol milimetra tenší a o 70 gramov ľahší, než jeho predchodca (nový model je tenký 6,4 mm a váži 426 gramov, LTE verzia 439 gramov). Sony Xperia Z2 Tablet ponúka samozrejme aj certifikáciu IP55/IP58, vďaka čomu odoláva vode a prachu. Zaujímavou konštrukčnou zmenou, ktorá vychádza zo spätnej väzby používateľov je zmena umiestnenia reproduktorov. Reproduktory už nie sú na bokoch, kde ich používatelia ľahko zakryli rukou, ale na prednej strane vďaka čomu ponúka lepší zvukový zážitok.

http://www.youtube.com/watch?v=x0sg2nLfjdI

Sony Xperia Z2 Tablet je ďalej vybavený WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, podporou 3G či LTE. Vnútorná pamäť má kapacitu 16 GB a dostupný je aj micro SD slot pre ďalšie rozšírenie. K dispozícii sú aj technológie ako DLNA a MHL 3.0 pre bezdrôtový prenos obrazu a multimédií. Integrovaná batéria s kapacitou 6000mAh sľubuje podľa výrobcu 10 hodín využívania multimédií a 100 hodín prehrávania hudby. Samozrejmosťou je najnovší Android 4.4 KitKat.

xperia-z2-tablet

Významnou zmenou, s ktorou tablet prichádza, je softvérová podpora. Spoločnosť sa rozhodla rozšíriť faktor zábavy a spolu s tabletom predstavuje niekoľko televíznych aplikácií a služieb. Okrem toho získate 6 filmových “trhákov” z dielne Sony Pictures, vrátane filmu Captain Phillips a taktiež bezplatnú 30-dňovú skúšobnú verziu so službou Music Unlimited a celý rad hier z PlayStation®Mobile. Hry si vďaka podpore pre herný ovládač DualShock 3 z Playstation zahráte pohodlnejšie, ako predtým. Nový Sony Xperia Z2 Tablet tak získava zaujímavé zmeny, ktoré však nebudú až také výrazné pre majiteľov minuloročného modelu. Tablet za začne globálne predávať niekedy v marci, za tieto ceny – 499 € (16 GB Wi-Fi), €549 (32 GB Wi-Fi) a €629 (4G LTE). Upozorňujeme, že koncové ceny pre Slovensko sa môžu odlišovať.

Živé fotografie priamo z MWC :

Redakcia ďakuje spoločnosť Samsung za pozvanie na MWC 2014.

24.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+