MojAndroid

Alcatel predstavil na veľtrhu Mobile World Congress 2014 novinky z kategórie Android smartfónov – vynovený Alcatel OneTouch Idol 2 s 5-palcovou obrazovou a jeho menší súrodenec Alcatel OneTouch Idol 2 mini s o niečo menším 4,5″ displejom. Oba modely prichádzajú na trh aj vo variácii s LTE, čo výrobca označuje písmenom “S” v názve produktov.

Alcatel OneTouch Idol 2

8,5 mm tenký Idol 2 mini je svojou výbavou zaradený podobne ako jeho súrodenec do strednej triedy. Ponúka 4,5″ qHD displej, štvorjadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, Android 4.3 Jelly Bean (plánovaná je aktualizácia na KitKat), 8 MPx hlavný fotoaparát, 2 MPx prednú kameru a taktiež aj technológiu NFC. Medzi 3G a LTE verziou je okrem rýchlosti dátového pripojenia rozdiel aj v konštrukčnom prevedení. Zatiaľ čo 3G model ponúka plastové telo, LTE model má zadnú stranu kovovú. 3G verzia bola uvedená za cenu 169 eur, pričom za rýchlejšiu dátovú sieť si priplatíte 40 eur. Obe verzie sú dostupné v rôznych farebných prevedeniach a na trhu sa objavia prvý marcový týždeň.

Väčší Idol 2, tenký len 7,3 mm ponúka podobnú hardvérovú výbavu a rovnako aj podporu 3G a LTE siete. Od mini verzie sa odlišuje najmä 5-palcovým IPS displejom s rozlíšením 720p a vylepšeným zvukovým výstupom. Rovnako tu nájdeme štvorjadrový procesor taktovaný na 1,2 GHz, Android 4.3 Jelly Bean, NFC a 8 MPx hlavný fotoaparát. Počas predstavenia bola uvedená cena 199 eur za 3G model a 249 eur za model s podporou LTE siete. Opäť sú v ponuke aj rôzne farebné variácie.

jpeg

Zdroj: engadget

23.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+