MojAndroid

Dnes je už takmer všetko inteligentné. Máme inteligentné hodiny, okuliare, varné kanvice, hrnce, elektronické cigarety alebo desiatky ďalších zariadení. Najnovším prírastkom je inteligentný prsteň s názvom Fin, ktorý umožní ovládať vaše Android smartfóny, tablety ale aj iné elektronické zariadenia použitím pohybových gest.

fin

Malý prsteň nasadený na vašom palci má integrovaný optický senzor, ktorý dokáže rozoznávať pohybové gestá ruky. V spojení s technológiou Bluetooth dokáže po rozoznaní gesta odoslať do pripojeného zariadenia prikaz, ktorý zodpovedá pohybu, pričom pripojiť je možné smartfóny, tablety alebo aj televízie či iné zariadenia. Pohybom palca k inému prstu je možné aktivovať rôzne príkazy. Napríklad pohyb palca k ukazováku môže zapnúť televíziu a pohyb k malíčku môže napríklad znížiť úroveň hlasitosti. Každému prstu je možné prideliť rôzne úlohy, čím sa z vašej ruky stávajú akési virtuálne tlačidlá. Pre lepšie pochopenie si pozrite video uvedené nižšie.

Prsteň je momentálne len vo vývoji a jeho autori sa obrátili na platformu Indiegogo, kde hľadajú finančnú podporu od potenciálnych zákazníkov. S funkčným prototypom (obrázok dole) stoja ešte pred neľahkou úlohou minimalizovať jeho rozmery a využiť flexibilné komponenty, aby získali tvar prsteňa. Obrázky sú tak len rendermi, ako by mohol vyzerať finálny produkt. Viac informácii spolu s cenou sa dozviete na domovskej stránke projektu.

fin01

Zdroj: Indiegogo

20.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+