MojAndroid

Acer dnes ešte pred oficiálnym  začiatkom MWC v Barcelone predstavil nové zariadenia strednej triedy. Sú nimi smartfóny Acer Liquid E3 a Liquid Z4, ktoré majú zaujať svojim pomerom ceny a výkonu.

acer2

Zaujímavejším z nich je model Liquid E3, ktorý ponúka veľký 4,7 palcový displej s HD rozlíšením, štvorjadrový procesor a 1 GB RAM. Nechýba mu ani 13 Mpix fotoaparát doplnený o prednú 2 Mpix kameru, ktorá spolu so špeciálne navrhnutým LED bleskom umožní vytvárať kvalitnejšie fotografie samých seba tzv. Selfie. Zariadenie beží na Androide 4.2.2 Jelly Bean, ktorý má byť podľa Aceru aktualizovaný na KitKat ešte v 2Q tohto roka. OS je doplnený o niektoré aplikácie a funkcie spoločnosti, ako napríklad AcerFloat, ktorý pridáva podporu pre zobrazovanie aplikácií v oknách.

Acer Liquid Z4 je podobný svojmu väčšiemu súrodencovi E3. Na rozdiel od neho ponúka menší 4 palcový HD displej, menej výkonný procesor s dvoma jadrami, 1 GB RAM a 5 Mpix fotoaparát s prednou VGA kamerou. Podobne ako Liquid E3, aj Z4 funguje momentálne s Androidom 4.2.2 Jelly Bean, v priebehu najbližších mesiacov má byť však aktualizovaný na KitKat. Telefón má byť dostupný v dvoch farbách – v bielej (Essential White) a čiernej (Titanic Black).

Obidva telefóny sa majú predávať aj v Európe. Acer Liquid E3 a Liquid Z4 sa majú na pultoch obchodov začať objavovať v apríli za sumu 199 a 99 Eur. Smartfóny uvidíme aj na výstave MWC v Barcelone.

20.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+