MojAndroid

Japonsko je krajinou, v ktorej nie je núdza o najrôznejšie automaty. Zatiaľ čo u nás sa stretneme najčastejšie s automatmi na nápoje či sladkosti, v tejto ázijskej krajine nájdeme aj skutočne bizarné automaty, napríklad také, ktoré vydávajú použité dámske nohavičky. Jedným z najnovších prírastkov do rodiny automatov je automat na aplikácie.

Google Play automat 1

Prvé tri kusy tohto netradičného automatu, tzv. Google Play automaty, uviedla do prevádzky japonská pobočka spoločnosti Google v Tokiu. Tieto „herné“ automaty budú ponúkať na začiatku 18 rôznych hier, medzi ktorými nájdeme platené i bezplatné tituly. Na použitie automatu je potrebný telefón s Androidom 4.0 alebo vyšším a funkciou NFC. Telefón je potrebné položiť na plošinu pod displejom automatu, kde sa s ním spáruje pomocou NFC. Potom už stačí len vybrať želanú hru a tá sa nainštaluje do smartfónu, o čom bude zároveň informovať aj animácia na obrazovke automatu.

Google Play automat 2

Pri spustení automatov v obchodnom dome v obvode Shibuya v Tokiu nechýbala ani obsluha, ktorá záujemcom ukázala, ako sa toto nevšedné zariadenie používa. Pre záujemcov bez Android telefónu boli k dispozícii aj telefóny Nexus 4, pomocou ktorých si mohol takúto inštaláciu aplikácie vyskúšať naozaj každý. Otázny zostáva len reálny prínos takýchto automatov a ich výhody oproti inštalácii priamo z prostredia telefónu, alebo webového rozhrania. Je však možné, že mentalite Japoncov budú tieto automaty na aplikácie vyhovovať a stanú sa hitom.

Zdroj: engadget.com

19.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+