MojAndroid

Inteligentné hodinky sú obľúbeným príslušenstvom k dnešným smartfónom a na trhu sa ich objavuje čoraz viac. Okrem Samsungu pracujú na vlastných modeloch aj ďalšie významné spoločnosti, ktoré by sa mohli dostať na trh už v tomto roku. Takéto hodinky sú však vo väčšine prípadov drahé vzhľadom na to, čo ponúkajú. Aj z toho dôvodu sa rozhodol používateľ portálu Instruktables, GodsTale, vytvoriť vlastné hodinky za pomoci open-source platformy Arduino a zverejniť ho na Internete.

vlastne inteligentne hodinky

Hodinky, ktoré vidíme na obrázku, sú založené na doske Arduino Pro Mini a sú vybavené tiež bluetooth modulom či malým OLED displejom pre zobrazovanie informácií. Hodinky sú zabezpečené aj po softvérovej stránke a dostupná je aj Android aplikácia, s ktorou komunikujú. Vo výsledku tak získate hodinky, ktoré sa dokážu pripojiť na váš smartfón a sledovať notifikácie, RSS kanály a ďalšie. Hoci majú hodinky len zlepenú kostru a škaredú formu, predstava nosiť vlastnoručne vyrobené inteligentné hodinky je viac než skvelá.

Návod, ako si vyrobiť hodinky nájdete na stránkach portálu Instructables na tomto odkaze.

vlastne inteligentne hodinky

Zdroj: lifehacker

19.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+