MojAndroid

Sony Xperia Tablet Z patril v minulom roku nepochybne k najlepším tabletom na trhu. Dokazuje to aj naša anketa Orange Android Roka 2013, v ktorej sa tento tablet umiestnil na prvom mieste. Sympatie si u zákazníkov získal najmä svojim ultratenkým telom s malou hmotnosťou, ktoré je navyše odolné voči vode a prachu. Sony bude tento rok chcieť naviazať na úspech tohto modelu a bez pochýb predstaví jeho nástupcu. Práve toho sa týka aj najnovší únik informácií, ktorý hovorí o možných technických špecifikáciach. Informoval o nich známy Twitter účet @evleaks.

Xperia tablet Z2

Sony Xperia Tablet Z2 by mal mať podobné proporcie ako predchodca. Má teda obsahovať 10,1 palcový displej Triluminos s rozlíšením 1920 x 1200 px, či výkonnejší procesor Snapdragon 800, spolu s 3 GB operačnej pamäte RAM. Vnútorná pamäť s kapacitou 16 GB má byť rozšíriteľná prostredníctvom pamäťových kariet micro SD, k dispozícii bude aj 6000 mAh batéria vsadená do vode a prachu odolného tela s hrúbkou len 6,4 mm. Ďalšie známe parametre zahŕňajú 8 Mpix fotoaparát, 2 Mpix prednú kameru a tiež najnovší Android 4.4 KitKat.

Kedy presne bude Xperia Tablet Z2 predstavený zatiaľ nebolo prezradené, no mohlo by to byť už o týždeň na výstave MWC 2014 v Barcelone.

17.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+