MojAndroid

Systém Android sme už mohli vidieť integrovaný v rôznych netradičných zariadeniach, či už sa jedná o inteligentnú chladničku alebo o hodinky. Spolupráca spoločností Idea a 3M však priniesla produkt z trocha iného súdka. Obaja totižto pracujú na konferenčnom stolíku s názvom Platform 46, ktorý vyzerá ako gigantický Android tablet na podstavci. Ak si odmyslíme pravdepodobne obrovskú sumu, predstava prečítať si obľúbené internetové média pri rannej káve priamo zo stola je celkom cool.

Po hardvérovej stránke  sa jedná o poriadne monštrum. Displej je väčší než televízna obrazovka v bežných domácnostiach. 46-palcov (rozlíšenie FullHD) robí z toho stolíka pravdepodobne najväčšie komerčne dostupné Android zariadenie. Vo vnútri sa ukrýva štvorjadrový Intel Core i7 taktovaný na 3,7 GHz, 16 GB RAM a 500 GB pevný disk. Avšak namiesto najnovšieho KitKatu tu nájdeme predinštalovaný už pomerne starý Android 4.1 Jelly Bean, no to sa môže v čase uvedenia na trh ešte zmeniť.

Platform 46 Platform 46 Platform 46

Obe spoločnosti si predstavujú využitie stolíka v kaviarňach, baroch, reštauráciách, korporátnych budovách a samozrejme v domácnostiach. Zariadenie by sa malo objaviť na trhu neskôr v tomto roku za doposiaľ nezverejnenú sumu. Ak zoberieme v úvahu jeho vybavenie a konštrukciu, určite bude sa pohybovať na úrovni tisícok dolárov.

Zdroj: androidpolice, ideum

13.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+