MojAndroid

Tvorcovi najpopulárnejšieho operačného systému na svete sa nepáči, že výrobcovia aj na nových zariadeniach stále používajú staršie verzie Androidu. Stále totiž nie je zaručené, že keď si kúpite úplne nové zariadenie, tak bude mať aj najnovšiu verziu Androidu. Je bežné, že lacnejšie, ale aj niektoré drahšie smartfóny či tablety, prichádzajú do rúk zákazníkov s Androidom starším ako súčasný KitKat (verzia 4.4), či Jelly Bean (verzia 4.3). To chce Google zmeniť.

kitkat

Podľa najnovšej správy publikovanej zahraničným portálom Android Police, Google pripravuje zmenu, ktorá má priniesť novší Android aj na lacnejšie zariadenia. Internetový gigant má dokonca výrobcov k tomu prinútiť tým, že ak nebudú spolupracovať, tak im nesprístupní svoje služby, s ktorými je Android tak úzko prepojený. Fungovať to má tak, že Google má od tohto mesiaca certifikovať len tie zariadenia, ktoré budú spĺňať jeho podmienky. Prvá fáza prechodu na novší Android má trvať do 24. apríla a bude od výrobcov vyžadovať, aby ich zariadenia bežali minimálne na Androide vo verzii 4.2 Jelly Bean. Následne sa požiadavky na verziu OS pritvrdia a do 31. júla bude možné certifikované zariadenia vydávať už len s Androidom 4.3 Jelly Bean a vyšším.

V praxi to má viesť k tomu, že výrobcovia nebudú môcť na trh uvádzať zariadenia s Androidom starším ako dve verzie dozadu. Pomôcť to má najmä v rozvojových krajinách, kde je bežná rutina predávať zariadenia so starším OS. V čom tieto nové pravidla ale nepomôžu, je to, že výrobcov neprinútia aby aktualizovali už aktuálne certifikované zariadenia.

Zdroj: androidauthority

11.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+