MojAndroid

Všetci ešte stále stále čakáme na predstavenie novej vlajkovej lode od spoločnosti HTC, ktorá je známa pod označením  HTC M8. Za uplynulé mesiace sme vás informovali o niekoľkých únikoch informácií, no zatiaľ nemáme ucelenú predstavu o tom, s akými novinkami bude HTC konkurovať v tomto roku. Zaujímavé však budú nepochybne aj ostatné modely výrobcu, akým je obľúbené mini verzia. Po prvý krát sa na internet dostali informácie o jej špecifikácii, vďaka známemu tipsterovi @evleaks.

HTC One mini

HTC M8 mini bude podľa zdroja obsahovať najnovšiu verziu systému Android 4.4.2 KitKat, spolu s vynovenou nadstavbou HTC Sense 6.0. Určité pochybnosti však zanechala údajná prítomnosť čipu Snapdragon 400, ktorý tentokrát ponúkne štyri procesorové jadrá Cortex-A7 taktované na 1,4 GHz. Po stránke výkonu tak používatelia veľkú zmenu nezaznamenajú. Displej smartfónu sa má navýšiť z pôvodných 4,3″ na 4,5″ a ponúkne rovnaké rozlíšenie 720p. Pamäť RAM bude mať veľkosť 1 GB a vnútorná pamäť ponúkne 16 GB. Tentokrát tu však nájdeme slot pre micro SD pre ďalšie rozšírenie. Okrem toho je udávaná aj prítomnosť Wi-Fi a/b/g/n/ac či Bluetooth 4.0 a slová padli aj na tlačidlá, ktoré majú byť softvérové.

Okrem hardvérovej špecifikácie sme sa však nedozvedeli, kedy má byť mini verzia vlajkovej lode predstavená verejnosti. Budeme si tak musieť počkať ešte o niečo dlhšie, než sa objavia ďalšie správy a úniky.

Zdroj: phonearena

10.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+