MojAndroid

Šialenstvo menom Flappy Bird, ktoré nás sprevádza v posledných dňoch nemá konca. Hoci vývojár Dong Nguyen pre rastúcu popularitu a stratu súkromia hru už stiahol z obchodu Play aj applovského App Storu, tak stále nemá pokoja. Na internete sa totižto začala šíriť správa o tom, že deň po odstránení hry spáchal samovraždu.

Náš tip
iPhone 5S s hrou Flappy Bird – Na ebayi “len” za 100-tisíc dolárov

FlappyBird

Samozrejme veľa ľuďom sa tento krok veľmi nepáčil a dokonca sa mu vyhrážali smrťou ak hru opäť nesprístupní. To malo byť zámienkou aj pre šírený hoax, teda poplašnú správu, ktorá hovorila o tom, že práve takéto vyhrážky už Dong Nguyen neuniesol a spáchal samovraždu. Túto mali podľa portálu Huzlers potvrdiť aj miestne úrady.

Náš tip
Flappy Bird končí, autorovi zničila táto hra život

The_creator_of_Flappy_Bird__
Odpoveď Bethany Mota hovorí za všetko.
“Byť tebou, tak radšej by som Flappy Bird nevymazávala, pretože ak áno tak ťa zavraždím.”

Správa na Huzlers.com však uvádza niekoľko nepresností. Dong Nguyen mal byť nájdený mŕtvy vo svojom byte v San Franciscu, v skutočnosti však býva v meste Hanoi vo Vietname. Taktiež neposkytli žiadne ďalšie hodnoverné dôkazy. Týmto a podobným správam teda neverte, ide len o senzáciu, ktorou sa snažili upútať pozornosť. Dong Nguyen stále žije.

10.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+