MojAndroid

Stolové počítače ešte stále nevymreli a dôkazom toho je aj nové zariadenie spoločnosti Asus. Desktop s modelovým označením M70AD nie je pritom len obyčajným PC, ale ako prvý na svete ponúka aj konektivitu NFC a taktiež bezdrôtové nabíjanie pre smartfóny. Okrem toho sa nedá zahanbiť ani svojim vzhľadom, či výkonnými komponentmi.

performance-pic

Srdcom Asusu M70AD je štvrtá generácia procesorov Intel a pamäte RAM DDR3 1600 MHz s maximálnou kapacitou do 16 GB. Súčasťou výbavy je aj 4 TB disk, či bohatá konektorová výbava. Nechýba ani výkonná grafická karta NVIDIA GeForce GTX650, ktorú je však možné vymeniť za niekoľko ďalších alternatív, od čoho sa bude odvíjať aj konečná cena zostavy.

Čo však novinku robí skutočne výnimočnou, je už spomínaná konektivita NFC, vďaka ktorej disponuje niekoľkými zaujímavými funkciami. Pomocou smartfónu s NFC je možné prostredníctvom funkcie Photo Express jednoducho a rýchlo zálohovať vaše najnovšie fotografie. Inou vymoženosťou je rýchle spúšťanie vybraných aplikácií pomocou Quick Launch. V smartfóne nastavíte obľúbené programy, a tieto sa po jeho priložení k PC automaticky spustia. Ak prídete domov z práce, môže sa po priložení vášho zariadenia automaticky spustiť napríklad internetový prehliadač, e-mailový klient, či hudobný prehrávač. Poslednou vychytávkou je potom zabezpečenie prístupu k počítaču, ktoré už nemusí vyžadovať pracné zadávanie hesla. Stačí priložiť NFC smartfón a prihlásenie používateľa prebehne automaticky.

http://www.youtube.com/watch?v=4WnIEhqD5B0

Asus M70AD môže tiež bezdrôtovo nabíjať zariadenia s podporou štandardu Qi (napríklad Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2013) a podobne), a to dokonca aj vtedy, keď je vypnutý. Výhodou je tiež zabudovaný záložný zdroj, ktorý v prípade výpadku prúdu dokáže ponúknuť dostatok energie na to, aby ste počítač bezpečne vypli. Cena PC Asus M70AD by sa mala pohybovať na úrovni 750€.

usability-tab-pic-1

Zdroj: Asus

10.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+