MojAndroid

Pre všetkých majiteľov Android zariadení, ktorí neustále hľadajú nové možnosti zabezpečenia a ochrany osobných údajov, máme skvelý tip na aplikáciu TimePIN. Táto vám ponúkne podobnú možnosť periodickej zmeny hesla, akú môžeme vidieť napríklad v niektorých akčných filmoch, v ktorých sa plánuje veľká lúpež banky, kasína či iných peniazmi nabitých budov.

TimePIN android aplikacie TimePIN android aplikacie TimePIN android aplikacie

TimePIN totiž mení kód pre odomykanie uzamknutej obrazovky každú jednu minútu a len vlastník smartfónu vie pravidlo, akým sa heslo mení. Základným pravidlom je, že aplikácia zmení kód podľa aktuálneho času. Napríklad, ak je 11:22 váš PIN kód pre prístup do telefónu bude 1122. Ostatné pravidlá sa od toho vyvíjajú a sú popísané nižšie.

  • Reverse – obráti PIN kód. Ak je čas 11:24, váš PIN bude 4211
  • Mirror – zrkadlí PIN kód. Ak je čas 8:34, váš PIN bude 08344380
  • Double – zdvojnásobí PIN kód. Ak je čas 12:34, váš PIN bude 12341234
  • Offset – Aplikuje používateľom vybraný posun. Ak je čas 10:43, a nastavený posun je -121, váš PIN bude 0922.

Použitím aplikácia prakticky získate lepšie zabezpečenie a neustále sa meniace heslo. Iróniou je, že vás prístupový kód bude v podstate vypísaný priamo na obrazovke, no nikto, kto nepozná aplikáciu prípadne váš posun (offset) sa do smartfónu nedostane. Aplikácia je zadarmo dostupná v obchode Google Play a v základe ponúka základné a reverzné pravidlo. Ostatné je možné dokúpiť vo vnútri aplikácie za 1,49 €.

 

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+