MojAndroid

Prvé týždne aktuálneho roka 2014 sú už za nami a my v redakcii sme ich, okrem iného, využili na prípravu nového čísla Android Magazínu. Opäť sme pre vás pripravili súhrn najdôležitejších noviniek v mobilnej oblasti za posledné obdobie, ale samozrejme tradične nechýbajú ani unikátne témy, ktoré sme napísali špeciálne pre tento internetový časopis.

Android Magazín 1-2014 a

Tak, ako píšeme v úvodníku, nový rok je aj novým začiatkom a my sme sa tento začiatok rozhodli využiť na zmeny a inovácie, týkajúce sa Android Magazínu. Jednou z podstatných je zmena periodicity jeho vydávania, po novom ho mienime vydávať ako dvojmesačník, dočkáte sa ho teda na začiatku každého párneho mesiaca. Dôvod na tento krok je prostý – venujeme sa mnohým projektom, ktoré nechceme zanedbávať a súčasne nechceme dopustiť ani úpadok kvality tohto časopisu. Ako kompromis sme sa teda rozhodli zmeniť doterajší mesačník na dvomesačník, čo nám umožní rozložiť sily medzi viaceré projekty.

>> Stiahnite si PDF-Android Magazín Január/Február 2014  <<

Druhú zmenu môžete zaregistrovať už na titulke Android Magazínu. Jeho dizajn a grafická úprava totiž prešli výraznou zmenou a nový Android Magazín sa oveľa viac približuje aktuálnym “Holo”, či “Flat” trendom. Aktuálny vzhľad je modernejší, prehľadnejší a čistejší. Veľká vďaka za vytvorenie grafickej podoby Android Magazínu patrí nášmu kolegovi a redakčnému grafikovi, Michalovi Chovaňákovi, ktorý v expresne rýchlom čase dokázal vytvoriť novú grafickú podobu a pretaviť naše články do tejto vizuálnej príťažlivej podoby. Mimochodom, viac o Michalovi sa dozviete v článku a rozhovore, ktorý nájdete priamo v čísle. Neprehliadnite však ani druhý rozhovor, v ktorom sme sa porozprávali s členmi herného štúdia Alda Games, autormi vydarených hier Zachraň šneka a Sýrový svět.

Hlavnými unikátnymi témami čísla je prehľad najlepších kancelárskych balíkov pre Android, pričom sme sa zamerali na tie, ktoré okrem prezerania umožňujú aj ich editáciu. Druhou témou je zamyslenie sa nad mobilným hraním a (ne)potrebným výkonom, ktorý sa s každou novou generáciou mobilných zariadení zvyšuje, možno aj na úkor inovácií v iných oblastiach. Mohli sme sa o tom presvedčiť aj na výstave CES 2014 v Las Vegas, ktorej zhrnutie tiež nájdete v aktuálnom Android Magazíne.

Nebol by to však pravý Android Magazín, keby ste si v ňom nemohli prečítať aj recenzie. V prvom čísle aktuálneho roka nájdete recenziu nevšedného tabletu Lenovo Yoga 8 a horúcej kompaktnej novinky Sony Xperia Z1 Compact. Samozrejme, nechýbajú ani naše tradičné rubriky, ako Android poradňa, novinky v redakcii či najlepšie hry za uplynulé obdobie. Kompletný obsah aktuálneho čísla je nasledovný (hrubým písmom sú zvýraznené unikátne témy):

  • Úvodník – nový rok je aj novým začiatkom
  • Čo nás zaujalo v uplynulom období a novinky v redakcii
  • Sony Xperia Z1 Compact – návrat k malému displeju
  • Recenzia Lenovo Yoga – tablet, ktorý zaujme nielen dizajnom
  • Predstavujeme redakciu MojAndroid.sk – Michal Chovaňák
  • Rozhovor s členmi herného štúdia Alda Games
  • Prehľad noviniek z CES 2014
  • Prehľad najlepších bezplatných kancelárskych balíkov pre Android
  • KOMENTÁR Mobilné hranie – jediná vec, na ktorú potrebujeme väčší výkon u mobilných zariadení?
  • Android poradňa
  • Novinky u našich operátorov
  • Hráme sa Androidom – TOP 10 hier za uplynulé obdobie
  • Nové SK & CZ Aplikácie

Internetový časopis Android Magazín je už k dispozícii aj prostredníctvom aplikácie Android Magazín (lite). Je určená pre smartfóny a nájdete ju v obchode Google Play po kliknutí na widget nižšie.

 

Android Magazín – staršie čísla

6.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+