MojAndroid

Len dnes ráno sa objavila informácia o tom, že Google sprístupňuje Chromecast SDK, ktoré je súčasťou novej verzie Google Play Services, a už tu máme prvú aplikáciu, ktorá toho využila. Je ňou Allcast od dobre známeho vývojára Koushika Dutta, ktorá je na obchode Play dostupná už nejakú dobu. Doteraz však umožňovala len streamovanie lokálneho obsahu do zariadení podporujúcich DLNA. To sa však s dnešnou aktualizáciou mení.

Náš tip
Recenzia | Google Chromecast

Recenzia_Chromecast_1

Vďaka Allcast si teraz teda môžete prehrať svoje filmy, videá, fotografie a hudbu aj pomocou zariadenia Chromecast. Je to veľký pokrok, keďže doteraz Google podporoval len niekoľko vybraných služieb (u nás väčšinou nedostupných), či internetový prehliadač Chrome a aplikáciu Youtube. Obmedzenia sú preč a tak nič nebráni v tom, aby ste Chromecast začali využívať skutočne naplno. Koushik informuje, že nasadenie funkcie do jeho aplikácie nezabralo viac ako 20 minút. Vďaka SDK od Googlu je integrácia podpory pre streamovanie do Chromecastu veľmi rýchla a jednoduchá.

Aplikácia Allcast je na obchode Play dostupná v obmedzenej demo verzii zadarmo. Táto však umožňuje prehrávať obsah len po dobu jednej minúty. Ak ju teda chcete začať využívať naplno, budete si musieť  priplatiť. Allcast v plnej verzii stojí 3,65€.

Verzia: 2.0.5.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 2.0.5.0
Aktuálna cena: Zdarma

Verzia: 1.0.0.7
Aktuálna cena: 3,65 €
Verzia: 1.0.0.7
Aktuálna cena: 3,65 €

4.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+