MojAndroid

Spoločnosť Acer ešte pred veľtrhom CES 2014 predstavila nový Android smartfón Acer Liquid Z5, ktorý zaujal najmä svojou nízkou cenou a veľkým 5-palcovým displejom. Najnovšie informácie, ktoré zverejnil portál GSMarena naznačujú, že spoločnosť spustila predaj na domácom trhu v Taiwane a zároveň sa dostáva do predaja aj v niektorých krajinách Európy. Smartfón je už dostupný na Amazone v krajinách Nemecko, Taliansko a Francúzsko s cenovkou približne 170 EUR. Dostať sa má aj do Veľkej Británie a Holandska.

Acer Liquid Z5

Acer Liquid Z5 je poháňaný 2-jadrovým procesorom s taktom 1,3 GHz, ktorý je doplnený o pamäť RAM s kapacitou 512 MB a grafický čip Mali-400 GPU. Ako sme už naznačili, obsahuje tiež 5-palcový TFT displej, s nízkym rozlíšením 854×480 pixelov. Na druhú stranu, výrobca chce zaujať najmä fotoaparátom, ktorý by mal byť podľa vyjadrení “najlepší vo svojej triede”. Ponúka rozlíšenie 5 Mpix, šošovku z 5 elementov a svetelnosť f/2.4. Vďaka BSI čipu s rozmermi 1,4 um x 1, 4 um by mal zachytiť slušné zábery aj v slabšom osvetlení. Ďalšia výbava obsahuje 4 GB vnútornej pamäte s podporou pre microSD karty do 32 GB a 2,000 mAh Li-Ion batériu.

Zdroj: GSMarena

24.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+