MojAndroid

Tablety Nexus 7 a 10 boli zo strany Google jednoznačne trefou do čierneho a vďaka výbornej hardvérovej výbave a priaznivej cene si našli cestu k mnohým zákazníkom. V súčasnosti sa však čoraz obľúbenejšími stávajú osempalcové tablety, ktoré poskytujú dobrý kompromis medzi veľkosťou displeja a mobilitou. Takýto tablet zatiaľ Google neponúkol, údajne však na ňom pracuje.

google-nexus-logo

Tento tablet by mal byť dokonca priamym nástupcom minuloročného Nexus 7 (2013), čo znie trochu prekvapujúco. Dôvodom na zmenu a preorientovanie Google na segment osempalcových tabletov má byť nižší záujem o Nexus 7 (2013) zo strany zákazníkov, čoho príčinou je čoraz širšia ponuka sedempalcových tabletov, neraz za veľmi priaznivé ceny. Podľa neoficiálnych údajov sa nový Nexus 7 (2013) ani zďaleka nepredáva tak dobre ako jeho prvá generácia, ktorá prekonala počet 6 miliónov predaných kusov. Faktom je, že v čase príchodu prvej generácie Nexus 7 bolo na trhu oveľa menej sedempalcových tabletov a ich ceny sa pohybovali na vyšších úrovniach. K zlacneniu týchto malých modelov pritom došlo vo veľkej miere práve zásluhou Nexusu 7.

Zdroje z dodávateľských reťazcov, na ktoré sa zahraničné portály odvolávajú, tvrdia, že nový Nexus 8 by mohol byť založený na platforme Bay Trail-T od Intelu. Túto významnú objednávku sa však snaží získať aj Qualcomm a o procesore tak ešte nemá byť definitívne rozhodnuté. Výrobcom nového osempalcového tabletu však s najväčšou pravdepodobnosťou bude Asus, ktorý má s Google úzke vzťahy a vyrobil aj dve doterajšie generácie Nexusu 7. Podľa zdroja týchto informácií by sa ďalšie podrobnosti o Nexuse 8 mali dostať na svetlo svetlo sveta po februári.

Zdroj: digitimes.com, unwiredview.com

22.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+