MojAndroid

Je veľmi zložité pamätať si všetky naplánované úlohy, udalosti alebo iné dôležité informácie a preto sa obraciame na rôzne softvérové riešenia, ktoré nám v tomto značne pomáhajú. Populárnym riešením pre organizáciu času je Kalendár od Google, ktorý je dostupný ako webové rozhranie,ale tiež aj ako aplikácia v systéme Android. Ak vám však z nejakého dôvodu nevyhovuje a hľadáte alternatívu, prinášame vám tip na aplikáciu ZDcal.

ZDcal android aplikacie ZDcal android aplikacie ZDcal android aplikacie

ZDcal ponúka pekné a rýchle používateľské prostredie s podporou niekoľkých dotykových gest, ktoré zrýchľujú prácu s kalendárom. V úvode vás aplikácia prevedie s jej používaním a ukáže niektoré funkcie. Na prvý pohľad zaujmú tri kategórie vo vrchnej časti, ktoré rozdeľujú aplikáciu na všeobecný kalendár, na narodeninový kalendár, ktorý je možné synchronizovať s Facebookom a menštruačný kalendár, ktorý ocenia najmä ženy. Prítomné je aj prepojenie s Google kalendárom, čo je v dnešnej dobe nutnosťou. Aplikácia samozrejme prichádza aj s widgetmi a v notifikačnej lište zobrazuje dni v týždni pre rýchly prístup. Ako nedostatok by som však označil chýbajúce prepojenie úlohy s kontaktami alebo polohou. Nezobrazujú sa ani podrobnosti zdieľaní s inými používateľmi.

ZDcal je zaujímavou náhradou, no len do tej miery, kým nepotrebujete pokročilejšie funkcie Google kalendára. Ako jednoduchý nástroj je skvelý a gestá, či plynulosť pri animáciách potešia každého. Ak teda hľadáte okresanú alternatívu, odporúčame pozrieť sa aj na túto aplikáciu. V obchode Google Play je dostupný zadarmo a stiahnuť si ju môžete napríklad prostredníctvom nášho widgetu nižšie.

22.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+