MojAndroid

Hra Paper Monsters od herného štúdia Crescent Moon Games patrí k skutočne vydareným herným kúskom a zaujala už množstvo hráčov. Až donedávna sa však na Google Play nachádzala len jej platená verzia, čo mohlo niektorých používateľov odradiť. Autori sa však rozhodli vydať aj jej bezplatnú verziu, v ktorej dokonca nenájdeme ani otravné mikrotransakcie.

Paper Monsters a Paper Monsters e

Paper Monsters je vlastne klasická dvojrozmerná plošinovka s trojrozmernými postavami a prostredím, ktorá zaujme predovšetkým svojou grafickou a vizuálnou stránkou. Skoro všetko v hre je totiž akoby vyrobené z papiera, alebo kartónu – stromy, kríky, kvety, huby, ale tiež všetky postavy vrátane roztomilého hlavného hrdinu, ktorý vyzerá, akoby bol poskladaný z viacerých škatuliek.

Pohyb postavy sa ovláda virtuálnym joystickom, ktorý sa zobrazí kdekoľvek v ľavej časti displeja, kam položíte prst. Dotykom na pravú časť displeja sa realizuje skok, dvojitým klikom sa skok predĺži. Komu by nevyhovoval voľný virtuálny joystick, môže si zvoliť statický štvorsmerový ovládač, ktorý je pevne „ukotvený“ na jedno miesto na displeji. Treba uznať, že autori si na ovládaní dali záležať a hra sa ovláda skutočne dobre a pohodlne aj na dotykovom displeji.

Paper Monsters f Paper Monsters g

V hre je dôležité prejsť celý level a pritom zbierať strieborné a zlaté gombíky – za prvé dostávate body a bonusy, za druhé si môžete kúpiť rôzne vylepšenia pre svojho hrdinu. Na konci každého levelu môžete za 50 strieborných získať jeden zlatý gombík. V každom leveli sú navyše ukryté tri zlaté kancelárske spinky, ak ich nájdete všetky, získate bonus. Paper Monsters sa celkovo skladá z 28 rozľahlých levelov v 6 graficky rozdielnych svetoch.

V hre sa samozrejme vyskytujú aj rôzni nepriatelia, pre ich zničenie na nich treba skočiť, čo je spôsob likvidácie známy ešte zo starého dobrého Super Maria:-) Váš hrdina má k dispozícii tri životy (ďalšie sa dajú získať počas hrania), ak o všetky príde, level končí neúspechom. Našťastie, funguje tu systém checkpointov, takže nie je nutné začínať úplne odznova.

Ak ste Paper Monsters ešte nehrali, vrelo vám ju odporúčame, zabaví totiž rovnako dospelých, ako aj deti. Jedná sa skutočne o výborne spracovanú hru, na ktorej si autori dali záležať a nenašli sme v nej žiadnu slabú stránku, ktorú by sme jej mohli vytknúť.

21.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+