MojAndroid

Predstava toho, že Galaxy S5 by mal disponovať technológiou pre skenovanie sietnice oka sa zdala byť až príliš ako z vedeckofantastického filmu. Hoci technológie, ktoré to umožňujú existujú, zatiaľ by bolo veľmi náročne ich implementovať do zariadenia s veľkosťou smartfónu. Problematická by bola aj samotná autentifikácia používateľa, ktorý by s veľkou pravdepodobnosťou musel telefón prikladať priamo k tvári. Predstavte si takúto situáciu v kine, divadle alebo na iných verejných priestoroch. Vyzeralo by to prinajmenšom trochu podivne. Aj to má byť jeden z dôvodov, prečo Samsung skener do tela novej vlajkovej lode nazabuduje. Netreba však zúfať, pri S5 sa má stále na čo tešiť.

Galaxy S5 koncept

Koncept Samsungu Galaxy S5

Namiesto skenera sietnice očí má es-päťka stále disponovať snímačom odtlačkov prstov. Samozrejmosťou má byť aj QHD displej s rozlíšením 1440 x 2560 px či 64-bitový procesor Exynos, ktoré má napájať batéria s kapacitou 2900 mAh. Nové informácie tiež hovoria o použití 20 MPix fotoaparátu. Samsung Galaxy S5 má ponúknuť aj úplne nový dizajn a pravdepodobne sa objaví aj vo verzii vyrobenej z kovu. Tá by však mala byť drahšia ako tá vyrobená z plastu. Juhokórejský výrobca by mal osviežiť aj používateľské prostredie, ktorého vzhľad sme mohli zahliadnuť aj na uniknutých screenshotoch. Zatiaľ však nie je isté, že bude tak aj skutočne vyzerať. Isté však je, že Samsung chystá zmenu.

Náš tip
Samsung Galaxy S5: novinka bude mať Quad HD displej. Plastová verzia bude stáť 650, kovová až 800 EUR

Zdroj: unwiredview

20.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+