MojAndroid

Toshiba odhalila nový “Bright mode” CMOS snímač, ktorý má v budúcich zariadeniach umožniť nakrúcať videá so snímkovaciou frekvenciou až 240 FPS, a to aj pri rozlíšení Full HD. Nová technológia to umožňuje vďaka lepšej konverzii prekladaných snímkov vo videu na progresívne, pričom zdvojnásobuje expozičný čas.

NewsImage-7211

Niektoré zariadenia v súčasnosti podporujú nakrúcanie spomaleného videa, no len pri HD rozlíšení a pri snímkovacej frekvencii 120 fps. Snímač od Toshiby je tak prvým, ktorý dokáže nakrútiť video pri tak vysokej snímkovacej frekvencii a to aj pri vysokom Full HD rozlíšení. Vďaka tomu bude možné vytvárať “super” spomalené videá, ktoré by svojou kvalitou mali predčiť čokoľvek momentálne dostupné na trhu. Samozrejme hovoríme o trhu so smartfónmi a tabletmi.

Nový Bright mode snímač dokáže tiež v porovnaní s klasickým CMOS senzorom vytvárať až 4-krát jasnejšie snímky a sľubuje tiež zmenšenie počtu zahodených záberov pri prekladanom snímaní. Prvé kusy snímača majú byť vyrobené ešte v 1Q 2014, v reálnych zariadeniach sa však objavia až neskôr.

frame-rates

Zdroj: Phonearena

10.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+