MojAndroid

Ak sa pozrieme na rôzne čínske stránky s elektronikou, často narazíme na lacné mobilné telefóny, prípadne verné kópie populárnych modelov za veľmi priaznivú cenu. Čo však dokáže ponúknuť smartfón za 50$? Presne za takúto cenu sa predáva zariadenie s názvom JiaYu F1, ktoré prichádza s operačným systémom Android 4.2 Jelly Bean.

jiayu-f1

Smartfón JiaYu F1 ponúka vo svojej výbave 4-palcový displej s rozlíšením 480 × 800 pixelov a dvojjdrový procesor MediaTek MT6572 s frekvenciou 1,3 GHz, ktorému sekunduje 512 MB pamäte RAM. Vnútorná pamäť má kapacitu 4 GB, pričom podporuje aj rozšírenie prostredníctvom micro SD slotu. Smartfón takej nízkej ceny dokonca ponúka podporu dual SIM teda súčasného využívania dvoch SIM kartiet a nájdeme tu aj konektivitu v podaní HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, FM rádio. Okrem toho je vybavený prednou VGA kamerou, hlavným 5 MPx fotoaparátom a celkom slušnou kapacitou batérie – 2400 mAh.

Hoci sa nejedná o žiaden “nadupaný” stroj, pomer cena/výkon je nasadený veľmi dobre. Momentálne nie je známe, kedy sa avizovaný model dostane do obchodov, no už dopredu je jasné, že zariadenie nenájdete nikde za hranicami Číny. Prostredníctvom e-shopov by sa však mohol dať objednať aj na Slovensko.

Zdroj: unwiredview

10.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+