MojAndroid

Čínsky výrobca ZTE predstavil na veľtrhu CES 2014 nový smartfón, ktorý sa radí do pomyselnej kategórie tabletofónov a to doslova. Hoci sa niektorí čitatelia stále poburujú nad týmto pomenovaním, keď sa stane súčasťou názvu samotného smartfónu, budú si naň musieť jednoducho zvyknúť. To je prípad novinky ZTE Iconic Phablet, ktorá ako napovedá názov ponúka veľký displej s rozmerom 5,7-palcov po diagonále, ochranné sklo Gorilla Glass a rozlíšenie 720p. ZTE prezradil špecifikácie len veľmi stroho a doposiaľ nie je známa ani cena či dostupnosť pre jednotlivé trhy.

ZTE Iconic Phablet

Okrem veľkého displeja prichádza vybavený štvorjadrovým procesorom Qualcomm Snapdragon, 1 GB pamäťou RAM, 8 GB vnútornou pamäťou s možnosťou rozšírenia prostredníctvom micro SD karty (do 32 GB). Na zadnej strane je umiestnený 8 MPx fotoaparát, pričom ten na prednej strane má rozlíšenie 1 MPx. Okrem toho ponúka Bluetooth 4.0, Wi-Fi, relatívne veľkú 3200 mAh Li-Ion batériu, GPS s podporou A-GPS a predinštalovaný Android 4.3 Jelly Bean. Nanešťastie je dostupný len s konektivitou LTE, CDMA a EVDO, takže v tejto chvíli nie je možné povedať, že sa objaví aj v Európe s podporou GSM/EDGE či HSPA+.

ZTE Iconic Phablet

Zdroj: engadget

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+