MojAndroid

Bezdrôtové prepínače a ďalšie príslušenstvo do domácností sa stáva čoraz viac populárnejšie. Možnosť ovládať domáce elektrospotrebiče alebo osvetlenie bez nutnosti naťahovať novú kabeláž je niekedy priam žiadúce. Tieto požiadavky spĺňa aj nový spínač osvetlenia od spoločnosti NXP.

jpeg-3

Spínač okrem toho, že je bezdrôtový, tak ku svojmu fungovaniu nepotrebuje ani žiadne externé napájanie. Energia potrebná na prenos riadiaceho signálu sa generuje priamo v spínači, a to počas zopnutia, ktoré mechanickú energiu prevedie na elektrickú. Navyše, k dispozícii je aj pasívna technológia NFC, ktorá zabezpečí bezpečné a rýchle spárovanie s bezdrôtovou žiarovkou.

IMG_1609

Nová technológia bezdrôtového spínania je momentálne poskytovaná výrobcom, ktorí by ju na trh mohli v reálnych produktoch dostať už v priebehu tohto roka.

Zdroj: engadget

8.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+