MojAndroid

Google potvrdil nedávne špekulácie o tom, že pripravuje novú aplikáciu fotoaparátu s funkciami, ako burst mód, vylepšená detekcia tvárí, či schopnosť snímať fotografie vo formáte RAW. Podľa Giny Scigliano, hovorkyne spoločnosti Google, podpora pre RAW je už v systéme zabudovaná a ďalším krokom je práca na API, ktoré by umožnilo developerom nové možnosti využiť.

Recenzia Nexus 5

Z používateľského hľadiska by sme sa vďaka tomu mohli dočkať nových aplikácií a profesionálnejších fotoeditorov. Výhodou RAW formátu je, že sa pracuje so “surovými” dátami zo snímača a obvykle je charakteristický vernejším podaním farieb. API samozrejme umožní aj jednoduchú implementáciu Burst módu, ktorý sa tak stane viac prístupným. Výhodu by v tomto ohľade mohol mať aj Nexus 5, ktorého fotoaparát má svoje nedostatky. Vylepšenia od Google by však mohli v tejto oblasti spraviť tiež určité vylepšenia. Zázraky však nečakajte.

Google presne neupresnil, kedy môžeme nové funkcie a API očakávať. Sprístupní ich pomocou menšieho updatu alebo až vo vyššej verzii Androidu? To sa dozvieme až v nasledovných týždňoch alebo mesiacoch.

Zdroj: androidcentral

26.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+