MojAndroid

Nedávne zistenia o podvádzaní v rôznych benchmarkovacích aplikáciach nás nechávajú na pochybách, či je vôbec objektívne smartfóny podľa nich hodnotiť. Samozrejme výsledky benchmarkov by nemali byť smerodajným údajom pri výbere smartfónu, pretože ani vysoké skóre nie je zárukou, že dostanete to najlepšie. Je však dobrým ukazovateľom, čo asi môžeme od smartfónu očakávať. Ktorým testom môžeme ale dôverovať? Jedným z nich by mal byť aj Gamebench, ktorý tvrdí, že sa nedá podviesť.

Gamebench

Na rozdiel od iných aplikácií, ktoré na zariadení spúšťajú sériu rôznych testov, Gamebench prichádza s inou metódou merania grafického výkonu. Namiesto toho, aby hodnotenie vykázal na základe niekoľkominútového testovania, bude totižto zariadenie sledovať počas reálneho používania. Gamebench bude teda bežať na pozadí a sledovať parametre počas hrania skutočných hier, ako Real Racing 3, Minion Rush, Dead Trigger a iných. Aplikácia používa špeciálne navrhnutý algoritmus, ktorý berie v úvahu niekoľko rôznych kritérií. Výsledkom je finálne skóre, ktoré je možné porovnávať s inými zariadeniami. K dispozícii sú ale aj čiastkové výsledky, ako napríklad priemerný frame rate , či spotreba batérie.

gbscore-lead-540x282

Testom v GameBenchi podrobil portál Engadget aj smartfóny HTC One a Samsung Galaxy S4. Vyhrala Es-štvorka. Zdá sa teda, že nedávne “aféry” ohľadom podvádzania v benchmarkoch nebudú mať veľký vplyv, na predchádzajúce výsledky výkonu zariadení.

Nový benchmark nás nepochybne zaujal a v budúcnosti ho s veľkou pravdepodobnosťou nasadíme aj v našich recenziách. Zatiaľ nie je dostupný na stiahnutie, no to by sa malo čoskoro zmeniť. Jeho autori na stránkach tvrdia, že by sa mal na obchode Play objaviť už čoskoro.

Zdroj: engadget

22.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+