MojAndroid

Google je známy nielen vďaka svojím produktom, ale aj politike, ktorú pri nich uplatňuje. Každý rok sa ich snaží vylepšiť nielen novými funkciami, ale aj opravou chýb a zvyšovaním bezpečnosti. Dobrým príkladom tohto snaženia je program odmeňovania za nájdenie chýb v prehliadači Chrome a iných služieb spoločnosti. Výška odmeny sa môže pohybovať od stoviek po tisícky dolárov. Internetový Gigant dokonca pravidelne poriada súťaže, kde zúčastneným za každú odhalenú bezpečnostnú dieru v Chrome, vyplatí neuveriteľných 60,000 amerických dolárov. Minulý mesiac spoločnosť program rozšírila a začala odmeňovať aj opravy kódu posielané do známych open-source projektov, ako OpenSSH, DNS server BIND, DHCP server ISC a veľa ďalších. Dnes sa k ním pridáva aj Android!

android-security-600x221

Nový program odmeňovania funguje na inej báze ako doteraz. Namiesto toho, aby Google odmeňoval za nájdenie a korekciu bezpečnostných chýb, bude sa im snažiť proaktívne predchádzať. Odmena bude vyplatená tým vývojárom, ktorých opravy alebo vylepšenia v kóde zvýšia bezpečnosť konkrétneho projektu, v našom prípade hlavne Androidu. Opravy sú zasielané správcom projektov a následne je na ne upozornený aj samotný Google. Ak spoločnosť uzná, že patch má pozitívny vplyv na bezpečnosť, odmení jeho tvorcu čiastkou v rozmedzí 500 až 3,000 dolárov.

Ako sa zdá, Google to myslí s bezpečnosťou Androidu skutočne vážne. Zahrnutím AOSP kódu Androidu do programu odmeňovania, by sme sa mohli dočkať zaujímavých vylepšení.  Odmeny  budú pre mnohých developerov určite predstavovať zaujímavú inšpiráciu k tomu, aby sa na zvyšovaní bezpečnosti podieľali. Najpopulárnejší mobilný operačný systém sa tak v budúcnosti stane ešte bezpečnejším ako kedykoľvek predtým.

Zdroj: androidauthority

21.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+