MojAndroid

V posledných mesiacoch sme svedkami veľkého boomu s inteligentnými hodinkami. Výrobcovia predstavujú svoje vlastné riešenia a do súboja o priazeň zákazníka sa v tomto segmente dokonca zapájajú aj značky ako Adidas, či Qualcomm. Čas od času sa však zapoja aj menej známe spoločnosti a začínajúce startupy, ktoré pre realizáciu svojich projektov potrebujú finančnú podporu. Takým je aj Neptune Pine, čo sú inteligentné hodinky s podporou 3G sietí, volaní, SMS, GPS a ďalších funkcií.

Neptune Pine sú teda úplne samostatne fungujúce hodinky, ktoré vás zbavujú závislosti na smartfóne. Umožňujú  prijímať a vykonávať telefónne hovory, či posielať SMS správy. Podporujú väčšinu mobilných sietí po celom svete, takže nech budete kdekoľvek, s dovolaním alebo s pripojením na internet nebudete mať žiadny problém. Stačí vložiť micro SIM kartu a fungujete ako na normálnom smartfóne. Tentokrát však v trochu menšom prevedení, ktoré sa  zmestí na zápästie vašej ruky.

Na rozdiel od iných zariadení tohto druhu ponúka Neptune Pine QWERTY klávesnicu, ktorá zaručí plnohodnotný používateľský zážitok pri ich používaní. Okrem softvérovej klávesnice však pre zadávanie textu použijete aj rozpoznávanie hlasu, presne ako na smartfóne. Veľkosť kapacitného displeja s rozlíšením 320 x 240 px je 2,4 palca, čo by malo zabezpečiť dostatočný komfort pri písaní alebo prehliadaní webových stránok. Samozrejme, tie je možné zobrazovať nielen prostredníctvom mobilného internetu, ale aj WiFi, ktoré výrobca integroval v štandardoch 802.11 b/g/n.

Neptune_Pine

Neptune Pine pridáva do výbavy aj GPS, akcelerometer, gyroskop, pedometer a digitálny kompas, takže výborne poslúži aj na monitorovanie športových aktivít. Navyše, hodinky disponujú technológiou Bluetooth 4.0, vďaka čomu k nim pripojíte široké portfólio už existujúceho príslušenstva. A keď je už reč o príslušenstve, to sa k Neptune Pine dá tiež zakúpiť. K dispozícii je klip na opasok, merač srdečného pulzu, alebo tiež držiak na helmu , vďaka ktorému využijete hodinky aj na nahrávanie 720p videa. Môžete si tak nakrútiť adrenalínové jazdy na bicykli či motorke, alebo hocičo čo vás len napadne. Samozrejmosťou je možnosť vytvárať fotografie v rozlíšení až 5 Mpix, pre videohovory je k dispozícii dokonca aj predná VGA kamera. Obidva snímače sú navyše doplnené o LED blesk.

Neptune_Pine_4 Neptune_Pine_2

Čo viac sa ešte skrýva vo vnútri hodiniek? Srdcom celého zariadenia je dvojjadrový procesor Snapdragon S4 s taktom 1,2 GHz, 16GB alebo 32GB vnútorná pamäť a operačný systém Android 4.1.2 Jelly Bean. Batéria s kapacitou 810 mAh má zabezpečiť výdrž 8 hodín pri volaní alebo tiež 10 hodín prehrávania hudby a 5 hodín videa. Pri používaní WiFi a prehliadaní internetu výrobca garantuje výdrž na úrovni 7 hodín, v stand-by režime majú hodinky vydržať 120 hodín. Aby toho nebolo málo, Neptune Pine majú byť aj vodeodolné – momentálne prebiehajú testy na certifikáciu IP 67. Ak vás zaujímajú presné rozmery a hmotnosť hodiniek, tie sú nasledovné:  66.0 x 53.5 x 14.2 mm, hmotnosť za celý komplet aj s ramienkom na ruku je 96 gramov. Nie sú však na ideálne hodinky už trochu priveľké? Na túto otázku si však musí odpovedať už každý z vás.

Cena? Za 16 GB verziu hodiniek zaplatíte na Kickstarteri 229$ (po začatí predaja bude cena 335$), 32 GB model bude stáť 289$ (v normálnom predaji už 395$). Príslušenstvo v podobe klipu, merača srdečného pulzu a držiaka na helmu bude stať 19, 29 a 39 dolárov.

20.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+