MojAndroid

Minulý týždeň sa objavila správa o tom, ako si Samsung dal patentovať využitie displeja po bokoch smartfónu. Prostredníctvom patentu nám odhalil jeho predstavu, kam by sa mohol vývoj smartfónov v najbližšej budúcnosti uberať. A skutočne, podľa najnovších informácií zistených portálom Bloomberg, juhokórejský výrobca, smartfón obklopený z troch strán displejom pripravuje. Na trhu by sa mohol objaviť dokonca už v priebehu druhej polovice budúceho roka!

Samsung-ohnuty-displej-550x346

Znázornenie niektorých funkcií displeja po bokoch smartfónu

Hlavnou výhodou takéhoto zariadenia má byť možnosť čítať prichádzajúce správy alebo iné informácie, napríklad zo sociálnych sietí, aj pri extrémnych pozorovacích uhloch. Modelovou situáciou by mohol byť napríklad smartfón položený na nočnom stolíku. Prichádzajúcu správu by ste vďaka novému dizajnu dokázali prečítať aj bez toho, aby ste ho museli zodvihnúť. Samozrejme využití takéhoto displeja môže byť niekoľko a nájdete ich popísané aj v samotnom patentovom podaní Samsungu z minulého týždňa.

Náš tip
Japonský SEL vyrobil prvé OLED displeje ohnuté cez hranu

Zatiaľ nie je jasné, či bude nový dizajn súčasťou smartfónov novej generácie Galaxy S alebo Galaxy Note. Možné je ale aj to, že Samsung na demonštráciu novej technológie uvedie úplne novú modelovú líniu zariadení. Bude o ne záujem? Na túto otázku zatiaľ nepoznáme odpoveď, no odlíšenie sa od stále narastajúcej konkurencie je dobrá vec a ťažiť by z nej mohli aj samotní používatelia.

Zdroj: Verge

18.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+