MojAndroid

Google už dávnejšie predstavil vlastné riešenie pre bezdrôtové streamovanie obrazu do TV alebo monitorov s HDMI vstupom. Zariadenie s názvom Chromecast sa začalo predávať v USA, no neskôr sa objavilo aj na našom trhu. Funkcionálne však zaostáva za zvyškom krajín a veľa služieb, ktoré ponúka napríklad v USA, nie sú u nás dostupné. Nehovoriac o tom, že zo svojho Androidu môžete posielať len obraz z kompatibilných aplikácií, čo je dosť obmedzujúce. Chromecastu má však už čoskoro konkurovať nový Asus Miracast Dongle, ktorý vyššie spomínané nedostatky odstraňuje a ponúka bezdrôtový prenos obrazu naprieč celým systémom a bez obmedzení. Na veľkom TV si tak vychutnáte nielen prehliadanie internetových stránok, ale aj hranie hier a sledovanie filmov.

Náš tip
Recenzia | Google Chromecast

asus-miracast-dongle-540x354

Zariadenie v tvare USB kľúča vás teda nebude nijako obmedzovať a na rozdiel od Chromecastu, nepotrebuje k svojmu fungovaniu internetové pripojenie. Asus Miracast Dongle v podstate zrkadlí obraz zo zariadenia do TV alebo monitoru s HDMI vstupom. Napájanie zabezpečuje klasický micro USB port, o konektivitu sa stará WiFi 802.11 a/b/g/n, ktoré by malo bezproblémovo zvládnuť prenos obrazu v rozlíšení 1920 x 1080 pixelov. Asus uvádza kompatibilitu so svojimi zariadeniami vrátane Nexusu 7, ale už ako názov zariadenia napovedá, Asus Miracast Dongle by mohol fungovať s ktorýmkoľvek tabletom alebo smartfónom kompatibilným s technológiou Miracast. Ak si budete chcieť novinku zakúpiť, pripravte si približne 79 EUR.

Zdroj: androidcommunity

15.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+