MojAndroid

Po viac ako roku od predstavenia, Yotaphone konečne mieri do predaja. Predávať sa nemá len v Rusku, ale aj na medzinárodnom trhu za cenu, ktorá aj naďalej ostáva tajomstvom. Predchádzajúce správy ju však uvádzali na úrovni 500€. Na pulty obchodov by mal Yotaphone doraziť ešte pred Vianocami.

YotaPhone_08

Masovej výroby smartfónu s dvojicou displejov sa ujal singapúrsky výrobca Hi-P. Ten má pre spoločnosť zabezpečiť dodávky zariadenia, ktoré je okrem klasického 4,3″ LCD displeja s rozlíšením 1280×720 bodov vybavené aj rovnako veľkým 200dpi E Ink zobrazovacím panelom na zadnej strane. Srdcom celého zariadenia je dvojjadrový procesor s taktom 1,7 GHz a 2 GB operačnej pamäte RAM. Nechýba ani 32GB vnútornej pamäte, 1800 mAh batéria a 12Mpix fotoaparát vrátane prednej 720p kamery. Telo zariadenia dosiahlo hrúbku 10mm a hmotnosť sa zastavila na hodnote 140g.

YotaPhone_09

Bude to však stačiť na to, aby Yotaphone zaujal potenciálneho zákazníka? Pôvodná kapacita batérie s vo finálnej verzii zariadenia zmenšila z 2100 na 1800 mAh, čo bude mať negatívny dopad na celkovú výdrž zariadenia. Pri používaní e-ink displeja by sa však výdrž mala aj tak pohybovať na výbornej úrovni. Navyše, elektronický papier je oveľa lepšie čitateľný na priamom slnku, čo určite ocení nejeden používateľ smartfónu.

Zdroj: gsmarena

14.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+