MojAndroid

Lenovo uviedlo do svojho produktového portfólia nové zariadenie v podobe tabletofónu Vibe Z. Podobne ako iné zariadenia z tejto kategórie ponúka veľký displej, výkonný procesor a tenké telo s hrúbkou len 7,9 mm.

Vibe Z

Srdcom Lenova Vibe Z je štvorjadrový procesor Snapdragon 800 taktovaný na 2,2 GHz, ktorému sekunduje 2 GB operačná pamäť RAM. IPS displej má veľkosť 5,5 palca a rozlíšenie 1920 x 1080 zobrazovacích bodov. Vo výbave však chýba dotykové pero, ktoré by tak tento tabletofón postavil do pozície konkurenta pre Samsung Galaxy Note 3. Napriek tomu si myslím, že by mohol byť preň dôstojnou konkurenciou aspoň čo sa hardvérovej stránky týka. Ak Lenovo správne nastaví jeho cenovku, určite by sa mohol stať lacnejšou alternatívou pre potencionálnych záujemcov o Note 3, ktorého cena sa pohybuje niekde na úrovni 600€.

Vibe Z_2

Vo výbave Lenova nájdete aj 13 Mpix fotoaparát a dokonca 5 Mpix prednú kameru. Presnú verziu Androidu, ktorá bude na zariadení bežať zatiaľ nepoznáme a ani to, či Lenovo pribalí nejaké, pre tabletofón, užitočné aplikácie. Čo však vieme je, že ku Vibe Z ponúkne príslušenstvo podobné obalu S-View od Samsungu. Vlastné ide v tomto prípade o Quick Window. Otázne je ako bude fungovať, keďže Lenovo nemá Super AMOLED displej, ktorý by pre výrez v obale vysvietil len potrebnú plochu displeja. Kedy Lenovo začne Vibe Z predávať a za koľko zatiaľ ostáva otázne, rovnako ako aj to či sa ho dočkáme na Slovensku.

Vibe Z_3

Zdroj: phandroid 

13.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+