MojAndroid

Ešte koncom augusta Google informoval o prepojení ďalších funkcií zo sociálnej navigácie Waze s ich vlastnými mapami. Zatiaľ čo v susedných krajinách bola vtedy do prevádzky spustená služba s informáciami o dopravnej situácii na cestách, na Slovensku sme sa jej dočkali až teraz. Google jej funkcionalitu totižto dnes ráno rozšíril do ďalších 46 krajín po celom svete.

maps waze maps

Real-time dopravné informácie z Waze sa v Google Mapách zobrazujú už natívne a netreba inštalovať žiadnu dodatočnú aktualizáciu. V aplikácii tak pri zapnutí zobrazenia premávky uvidíte aktuálne dopravné informácie nahlasované používateľmi navigácie Waze. K dispozícii by mali byť informácie o uzavretých cestách, práci na ceste alebo nehodách, ktoré sa na mape zobrazia v podobe ikony. Samozrejmosťou je zobrazenie plynulosti dopravy podľa farebného označenia, ktoré Google mapy podporovali už dávnejšie. Okrem toho môžete očakávať aj vylepšenú navigáciu, ktorá by pri plánovaní trasy mala brať do úvahy aj samotnú dopravnú informáciu. V prípade výskytu nehody dokáže automaticky trasu preplánovať tak, aby ste sa vyhli napríklad nehode alebo dopravnej zápche.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

12.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+