MojAndroid

Android 4.4 KitKat prináša spolu s ďalšími novinkami pod kapotou aj nový Launcher. Ten sa dočkal viacerých dizajnových, ale aj funkčných zmien, ktoré sa pokúšajú napodobiť aj vývojári populárneho Launcheru Nova. Ten je teraz dostupný v novej beta verzii, ktorá ponúka viaceré prvky z Androidu KitKat. Ako veľmi sa podobá naň podobá?

Nova

Nova Launcher si aj naďalej zachováva svoje pôvodné funkcie no používateľom ponúka nové nastavenia a prispôsobenie, ktoré ho priblížia viac k vzhľadu čistého Androidu KitKat. Pridaný bol nový kruhový scroll indikátor, ako aj svetlá téma pre priečinky. Nechýba ani originálny font, ktorý si ale vyžaduje verziu Androidu 4.1 a vyššiu. Vývojár nezabudol ani na transparentný notifikačný bar, ktorého priesvitnosť je však možné nastaviť len na niektorých smartfónoch, ktoré podporujú potrebné API. Túto funkciu si vychutnáte napríklad na niektorých zariadeniach Samsung, ako Galaxy S4 alebo Note 3, ktoré ho podporujú. Nastaviť sa dá v nastaveniach “Vzhľad a dojem -> Priehľadná lišta upozornení”. Poslednou zmenou približujúcou Nova launcher k Androidu 4.4 KitKat je AppDrawer, ktorý sa teraz taktiež viac podobá na nový Google OS.

Chcete si novú beta verziu launcheru vyskúšať aj vy? Ak áno, tak máte niekoľko možnosti ako tak urobiť. Môžete sa stať beta testerom aplikácie na obchode Play a následne si ju pomocou neho aj nainštalovať. Druhou z možností je stiahnutie APK a manuálna inštalácia.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

12.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+