MojAndroid

Uzamknutá obrazovka systému Android nám ponúka rýchly prístup k niektorých aplikáciám alebo widgetom a chráni proti náhodným dotykom na obrazovke pri prenášaní smartfónu. So zaujímavou zmenou prišiel vývojár Ramesh Kumar Sivva, ktorého aplikácia Invisible Lock umožňuje zachovať blokovanie prístupu ale samotná uzamknutá obrazovka je priesvitná. To znamená, že po zapnutí obrazovky uvidíme to, čo je za ňou.

 Transparentná uzamknutá obrazovka Android aplikacie Transparentná uzamknutá obrazovka Android aplikacie Transparentná uzamknutá obrazovka Android aplikacie

Zariadenie sa po zapnutí správa, akoby bolo odomknuté, ale všetky prvky sú blokované a používateľ bude musieť najskôr odomknúť obrazovku dotykovým gestom. Aplikácia podporuje celkovo 4 gestá, ktoré je možné zmeniť v nastaveniach aplikácie a sú to gestá zhora nadol, zľava doprava a ich opak. Aplikácia tiež odomkne automaticky obrazovku pri prichádzajúcom hovore, no jedinou požiadavkou je, aby bol zámok obrazovky v systéme vypnutý. Invisible Lock je zaujímavou zmenou pre naše Android zariadenia, no zo začiatku si budete na to musieť zvyknúť. Občas sa stane, že pozabudnete na zámok. Z obchodu Google Play si ju môžete stiahnuť napríklad pomocou nášho widgetu nižšie.

11.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+