MojAndroid

Hoci je Nexus 5 výborne vybaveným smartfónom, ktorý ponúka momentálne najvýkonnejší mobilný čip a ďalšie výkonné parametre, v jednom smere má isté rezervy. Hovoríme o batérii s kapacitou 2300 mAh, ktorá pri najnáročnejších používateľoch vydrží na jedno nabitie zrejme iba jeden deň. To sa však snaží zmeniť Qualcomm špeciálnou technológiou Envelope Tracking, ktorú do tohto zariadenia vložil vrámci svojho mobilného čipu Snapdragon 800. Na čo však táto technológia slúži a ako funguje?

nexus-5

Náš tip
Nexus 5 oficiálne predstavený!

Envelope Tracking je súčasťou mobilného procesora Snapragon 800. Pod tajomným označením QFE1100 sa skrýva pomerne jednoduchý princíp fungovania – energia dodávaná do vysielača signálu je presne taká veľká, akú zosilňovač v tom momente potrebuje. V praxi to znamená asi toľko, že jedna z najviac energeticky náročných súčiastok šetrí energiu tým, že si jej berie len také množstvo, čo v reálnom čase dokáže spotrebovať. Hoci to znie ako jednoduchá vec, Qualcomm je prvý, ktorý ju dokázal priviesť do reality. Výsledkom je nielen o 20% nižšia spotreba energie na súčiastkach spojených s vysielaním signálov, ale aj o 30% menej tepla, ktoré zariadenie pri používaní vyžaruje. Najlepšie je rozdiel v spotrebe energie viditeľný na dvoch zariadeniach s rovnakými parametrami, pričom jedno z nich disponuje Envelope Tracking funkciou a druhé nie. Reálne však bude možné odmerať mieru šetrenia energie až po dlhodobejšom testovaní, takže uvidíme, aké výsledky prinesú prvé recenzie tohto zariadenia.

Zdroj: AndroidCommunity

2.11.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+