MojAndroid

Používateľské prostredie pripravovaného Androidu 4.4 Kit Kat sme už mohli vidieť v niekoľkých únikoch. Fakt, že správy podobného typu sa objavujú čoraz častejšie naznačuje, že predstavenie novej verzie už klope na dvere a podľa posledných informácii to bude ešte tento mesiac. Dnes vyplávali na povrch ďalšie screenshoty, ktoré nám prezrádzajú niektoré z nových zmien, na ktoré sa môžeme tešiť.

Nexus 5 Android 4.4 Kit Kat

Nový Android bude mať transparentnú notifikačnú lištu namiesto tradičného čierneho pozadia, tak ako je to vo vlajkovej lodi LG G2. Menu s aplikáciami zobrazuje mriežku 5 x 4 aplikácii, ktoré sú umiestnené nad pozadím systému, namiesto pozadia čiernej farby. Google tiež pridal hlasový povel “OK Google” pre spustenie vyhľadávania, ktorý sme mohli vidieť v prípade Motoroly Moto X.

Náš tip
Novinky Androidu 4.4 KitKat zachytené na fotografiách

Spomínané zmeny nie sú ani zďaleka všetky, ktoré Google pre nás pripravuje. V novej verzii systému by mal byť dostupný aj editor tém, podpora pre USB OTG, či stabilizácia obrazu a to v prípade oboch snímačov, predného aj zadného. Čo nové však Android 4.4 KitKat skutočne ponúkne, uvidíme pravdepodobne už 15. októbra, kedy by mal byť uvedený aj nový Nexus 5.

Zdroj: phonearena

12.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+