MojAndroid

Ak používate na počítači niektorú z verzií operačného systému Windows, pravdepodobne vám nie je cudzí pojem „modrá obrazovka smrti“, známy aj pod skratkou BSOD (Blue Screen of Death). Jedná sa o chybové hlásenie, ktorým Windows upozorňuje na závažnú systémovú chybu, ktorá spôsobila jeho pád. Hlásenie je napísané bielym písmom na modrom podklade, na základe ktorého vzniklo spomínané označenie.

iPhone 5S BSOD

Vizuálne podobným problémom, na ktorý upozorňuje množstvo používateľov, trpí aj nový iPhone 5S. V jeho prípade sa konkrétne jedná o reštart zariadenia, sprevádzaný zmodraním obrazovky, ktorý najčastejšie nastáva pri práci s aplikáciami iWork (dostupné zdarma pre nové zariadenia od Apple). Riešením na predchádzanie tohto problému môže byť podľa skúseností niektorých používateľov vypnutie synchronizácie s úložiskom iCloud pre aplikácie Pages, Keynote a Numbers. Nemusí to však byť univerzálne riešenie, nakoľko mnoho ďalších používateľov sa s „modrým reštartom“ stretlo aj počas bežného používania telefónu.

Posledná aktualizácia iOS 7.0.2 síce vyriešila viaceré problémy a bezpečnostné chyby, tento konkrétny však bohužiaľ nie a na jeho odstránenie bude zrejme potrebná ďalšia aktualizácia. Spoločnosť Apple zatiaľ k celej situácii nevydala oficiálne stanovisko.

Zdroj: theverge.com

12.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+