MojAndroid

Jedným z pretrvávajúcich mylných názorov o operačnom systéme Android je všeobecne rozšírená domnienka, že pre tablety neexistuje dostatočné množstvo optimalizovaných aplikácií. To samozrejme nie je pravda a už v dnešnej dobe Google často rôznymi spôsobmi upozorňuje na zaujímavé aplikácie, ktoré sú pre tablety optimalizované. Túto snahu chce spoločnosť po novom posunúť na ešte vyššiu úroveň a aplikácie pre tablety v obchode Play viac zviditeľniť.

Google Play Designed for Tablets

Jednou z doterajších aktivít Google v tomto smere bolo minuloročné zverejnenie zoznamu kritérií, ktoré by mali spĺňať aplikácie, aby mohli byť považované za špeciálne dizajnované pre tablety a zobrazené v samostatnej sekcii pre tablety. Od 21. novembra 2013 však Google rozširuje tieto kritériá na všetky sekcie obchodu Play. To znamená, že aplikácie spĺňajúce kritériá štandardu „dizajnované pre tablety“ budú zobrazené používateľom, pristupujúcim do obchodu Play z tabletov ako prvé vo všetkých sekciách, vrátane top zoznamov (Najobľúbenejšie zdarma, najobľúbenejšie platené, najpredávanejšie, trendy, atď.)

Google však nebude iba vyzdvihovať aplikácie optimalizované pre tablety, ale súčasne aj upozorňovať na tie, ktoré štandard nebudú spĺňať. Každá aplikácia, ktorá nesplní normy pre tablety, bude označená ako „dizajnovaná pre telefóny“ u všetkých používateľov, ktorí budú pristupovať od obchodu Play cez tablet. Google zároveň pridáva možnosť pre vývojárov skontrolovať si, či ich aplikácia kritériá optimalizácie pre tablety spĺňa.

Spomínané novinky teda spravia používanie Android tabletov pre používateľov zase o niečo príjemnejším a vývojári budú viac motivovaní, aby svoje aplikácie optimalizovali aj pre tablety.

Zdroj: phonearena.com, Android Developers Blog

12.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+