MojAndroid

Spoločnosť Lenovo predstavila nedávno dva nové tablety IdeaPad B6000-F a B8000-F, ktoré sa svojim výzorom radia do série hybridných zariadení Yoga. Podľa najnovších informácií sa však produktový rad Lenova rozrastie o nové zariadenie Lenovo IdeaPad A10, ktoré je svojim konceptom odlišné od ostatných. Bude sa totiž jednať o konvertibilný notebook s Androidom a hoci sa ešte čaká na oficiálne potvrdenie výrobcu, zahraničným médiám sa podarilo získať fotografie a hardvérovú špecifikáciu tohto modelu.

Lenovo-IdeaPad-A10

Lenovo IdeaPad A10 ponúkne 10,1 palcový displej s rozlíšením 1366 x 768 pixelov a poháňaný bude čipom Rockchip RK3188 taktovaným na frekvenciu 1,6 GHz. Tomu bude sekundovať 1 alebo 2 GB operačnej pamäte RAM. Dostupný bude s 16 alebo 32GB vnútornou pamäťou a výrobca zahrnul aj micro SD slot pre ďalšie rozšírene. Telo notebooku bude mať zabudovaných niekoľko USB 2.0 portov, micro USB port, HDMI, stereo reproduktory, 3,5 mm audio jack, mikrofón a niekoľko tlačidiel pre vládanie hlasitosti, jasu a pod. Samozrejmosťou je Wi-Fi a Bluetooth, pričom notebook ponúkne aj slot pre SIM kartu, no zatiaľ sa nevie, aké siete bude podporovať. Predinštalovaný bude Android 4.2 Jelly Bean.

Produkt zazreli médiá na oficiálnych stránkach spoločnosti vo forme servisného a používateľského manuálu. IdeaPad A10 sa tiež objavil aj na nemeckom Amazone, kde mal cenovku 249 Eur. Je veľmi pravdepodobné, že Lenovo predstaví zariadenie v krátkom časovom rozpätí, kedy sa dozvieme ďalšie informácie. Aký máte názor na notebook s Androidom ?

Zdroj: androidcommunity

10.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+