MojAndroid

Po nedávnom pokuse spoločnosti Canonical, získať prostredníctvom davového financovania finančné prostriedky na svoj smatrtfón Ubuntu Edge, sa na stránkach Indiegogo objavil ďalší projekt supersmartfónu Quasar IV s pokročilými funkciami zabezpečenia a doteraz nevídaným hardvérom. Projekt žiada podporu 3,2 mil. amerických dolárov pre zahájenie výroby. Doposiaľ sa im podarilo vyzbierať len malý zlomok výslednej sumy, no aj napriek tomu sa mu podarilo dostať do produkcie.

quasar-iv-supersmartfon

Spoločnosť QSAlpha, ktorá stojí za celým projektom prezradila portálu Engadget, že celý mediálny “humbuk” okolo produktu vytvorený vďaka Indiegogo stačil pritiahnuť tých správnych ľudí, ktorí celému projektu umožnia jeho realizáciu. Firma nezabudla na tých, ktorí ju podporili vlastnými peniazmi a preto im umožnili rezervovať si svoj zaslúžený smartfón, ktorý by mal byť dostupný až v budúcom roku.

Quasar IV sľubuje výbornú bezpečnosť. Šifrovanie vojenskej triedy celej vnútornej pamäte 64 alebo 128 GB a k tomu šifrovaný cloudový priestor o kapacite 128 GB. Celou pointou spoločnosti je “nezanechať žiadnu stopu v digitálnom svete”. Zariadenie má pracovať na hybridnom systéme postavenom na Android 4.3 / Linuxe / Quatrixe, ktorý sa bude nazývať QuaOS. Hardvérová špecifikácia ponúkne Snapdragon 800, taktovaný na 2.3GHz, 3GB RAM, 5-palcový 1080p IGZO displej, 3,300mAh batériu, certifikáciu IP57  a dvojicu 13MP zadných fotoaparátov. Viac informácii na stránkach Indiegogo.

Zdroj: engadget

9.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+